HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κίνηση Πολιτών Αχαΐας για την Συγκρότηση και Ενοποίηση του Σοσιαλδημοκρατικού Χώρου

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, που αποδείχθηκε μικρή για τη μεγάλη προσέλευση των ενδιαφερομένων, έγινε στην Πάτρα στις 10 Απριλίου 2016, η α...

Σε μια κατάμεστη αίθουσα, που αποδείχθηκε μικρή για τη μεγάλη προσέλευση των ενδιαφερομένων, έγινε στην Πάτρα στις 10 Απριλίου 2016, η ανοικτή εκδήλωση της «Κίνησης Πολιτών Αχαΐας για την Συγκρότηση και Ενοποίηση του Σοσιαλδημοκρατικού Χώρου», με ομιλητές απ’ όλο το φάσμα της λεγόμενης κεντροαριστεράς.
Ομιλητές ήσαν οι Νίκος Ανδρουλάκης, Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΕΛΙΑ, Χάρης Θεοχάρης βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Σιακαντάρης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, Γιώργος Ελενόπουλος Συντονιστής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Παύλος Αθανασόπουλος μέλος της Κίνησης Πολιτών και Πάνος Σκοτινιώτης πρώην Δήμαρχος Βόλου, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο Μαρίνος Σκανδάμης, Δικηγόρος και πρώην Γ.Γ. Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Από τη συζήτηση που έγινε σε ένα ενωτικό κλίμα, διαφάνηκε ότι απ΄ όλες τις σοσιαλδημοκρατικές εκφράσεις διαπιστώνεται η αναγκαιότητα ενοποίησης του προοδευτικού χώρου ως απάντηση στα σημερινά αδιέξοδα.
Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη συγκρότησης του σοσιαλδημοκρατικού χώρου, λαμβάνοντας υπόψη την ευρωπαϊκή και ευρύτερη αλλαγή των γεωπολιτικών συσχετισμών και τον αυξανόμενο αυταρχισμό των πρώην ανατολικών κρατών, προτάσσοντας παράλληλα, την ανάγκη πολιτικής ενοποίησης για τη ρύθμιση των αγορών,  την αντιμετώπιση της κοινωνικής καθοδικότητας και την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Ο Χάρης Θεοχάρης επισήμανε την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, τόνισε την αναγκαιότητα του χώρου του κέντρου για να βγούμε από την κρίση, στάθηκε δε κριτικά απέναντι σε διεργασίες που γίνονται στα κόμματα και έθεσε τους όρους ενεργοποίησης δυνάμεων της κοινωνίας κα της δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα
Ο Γιώργος Σιακαντάρης αναφέρθηκε στην ανάγκη επανεφεύρεσης του πραγματισμού ώστε να υπάρξει απάντηση στους μεταπολιτευτικούς μύθους, αναγνωρίζοντας παράλληλα ότι δεν μπορούμε να διαγράψουμε συλλήβδην το παρελθόν, καθότι η μεταπολίτευση προσέφερε εν τέλει την κοινωνική ένταξη των παραδοσιακά αποκλεισμένων και αναφέρθηκε στην ανάγκη ενότητας και το ξεπέρασμα των εγωισμών.
Ο Γιώργος Ελενόπουλος τόνισε ότι το πολιτικό διακύβευμα αφορά τη χώρα και όχι ατομικές τακτικές και πως η συνένωση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου μπορεί να γίνει μόνο στη βάση πολιτικών αληθειών και σύγκρουσης με τα κατεστημένα συμφέροντα και τις τοπικές και παγκόσμιες ανισότητες.
Ο Παύλος Αθανασόπουλος επισήμανε την αναγκαιότητα ενοποίησης του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας, αναγνωρίζοντας ότι ο χώρος του κέντρου αποτελεί συνιστώσα του και όχι προνομιακό χώρο επιρροής της δεξιάς παράταξης, ζητώντας η ανανέωση του χώρου να γίνει χωρίς αποκλεισμό έμπειρων και καθαρών παλαιότερων στελεχών.
Ο Πάνος Σκοτινιώτης ζήτησε την δημιουργία ενός ισχυρού πόλου έναντι της συντήρησης που δεν θα έχει καθεστωτικά χαρακτηριστικά και θα εμπεδώσει το κράτος δικαίου.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση συγκέντρωσε πλήθος ανθρώπων με ένα αυθόρμητο τρόπο οργάνωσης και χωρίς την αρωγή κομματικών μηχανισμών, γεγονός που κατά την Κίνηση Πολιτών Αχαίας αποδεικνύει το μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ενδιαφέρον για την συγκρότηση του χώρου.-

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.