HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θ. Παπαθεοδώρου: Η κυβέρνηση θέλει να κλείσει ή να ελέγξει τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για τ...

Ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Στην περιοχή που εκπροσωπώ, στην Αχαΐα, υπάρχουν πολλοί αγροτικοί συνεταιρισμοί-πρότυπα που στους καιρούς της κρίσης στήριξαν τον αγροτικό και κτηνοτροφικό πληθυσμό και την ανάπτυξη. Αυτούς τους συνεταιρισμούς εσείς θέλετε ή να τους ελέγξετε ή να τους κλείσετε!!!!
Μετά την πλήρη εξουθένωση του αγροτικού κλάδου με σειρά φορολογικών μέτρων, το νομοσχέδιο έρχεται να αποδιαρθρώσει την κοινωνική και αγροτική οικονομία,   περιορίζει το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, το μετατρέπει σε προνόμιο για λίγους, θέτοντας ανασχετικές προϋποθέσεις στη λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών.
Το σχέδιο νόμου  δεν έχει ούτε όραμα, ούτε προοπτική για τον αγροτικό κόσμο, τον πρωτογενή τομέα και την οικονομία.
Η Πρόβλεψη ανωτάτου ορίου δύο θητειών για τα μέλη του διοικητικού και του εποπτικού συμβουλίου αντίκειται στη συνεταιριστική ελευθερία του αγροτικού χώρου.
Η υποχρέωση υποβολής τριετούς συνοπτικού επιχειρησιακού πλάνου στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνει σαφή την πρόθεση της Κυβέρνησης να διατηρεί τον απόλυτο έλεγχο στη λειτουργία των συνεταιρισμών και κατ’ επέκταση στο αγροτικό κίνημα.
Παρεμβατική είναι και η ρύθμιση των συναλλαγών των συνεταιρισμών. Είναι δε χαρακτηριστικό της προβληματικής ρύθμισης ότι δεν υπάρχει καμία μέριμνα για το σημαντικό βαθμό διαφοροποίησης που παρατηρείται στη χώρα μας μεταξύ του μεγάλου πλήθους των συναλλαγών και των αγροτικών προϊόντων.
Το σχέδιο νόμου είναι αποτέλεσμα ενός τυφλού, ιδεοληπτικού κρατισμού. Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι αρχές του συνεταιρίζεσθαι και της ελεύθερης ανάπτυξης οικονομικής δραστηριότητας από τον αγροτικό κόσμο πρέπει να προστατευθούν και να ενισχυθούν.
Δεν είναι δυνατό και επιτρεπτό, η περιουσία του αγροτικού κόσμου, που δημιουργήθηκε και κερδήθηκε μέσα από την εργασία των ίδιων των αγροτών, να μεταφερθεί σήμερα υπό τον απόλυτο έλεγχο του Κράτους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.