Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Σύνταγμα σήμερα η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας

Για 8η μέρα συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, η πο...

Για 8η μέρα συνεχίζεται σήμερα η μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων. Σύμφωνα με το σημερινό πρόγραμμα, η πορεία θα ξεκινήσει από την Ελευσίνα, όπου έφτασε το Σάββατο το απόγευμα, και διανύοντας τα τελευταία 20 περίπου χιλιόμετρα θα καταλήξει στο Σύνταγμα.
Στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ.μ., θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο και συναυλία για την υποδοχή των οδοιπόρων και ενάντια στα νέα μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ. Σε μαζική συμμετοχή καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα της Αττικής Ομοσπονδίες, Συνδικάτα, Λαϊκές Επιτροπές, Επιτροπές Ανέργων και άλλοι φορείς.
Η πορεία θα ξεκινήσει από την Ελευσίνα όπου και διανυκτέρευσαν οι οδοιπόροι και στις 11 π.μ. θα βρίσκεται στο Χαϊδάρι όπου θα γίνει συγκέντρωση, στη πλατεία Δημαρχείου στην οποία καλεί η Δημοτική Αρχή. Στη συγκέντρωση έχουν καλέσει σωματεία εργαζομένων από την Αττική. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι θα πορευτούν μέχρι το Σύνταγμα.
Στην εκδήλωση υποδοχής στο Χαϊδάρι θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας. 
Το πρωί της Κυριακής αναχώρησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη πούλμαν που ναυλώθηκαν από συνδικάτα με κατεύθυνση την Ελευσίνα. Πούλμαν αναμένονται και από άλλες περιοχές της Ελλάδας και από την Πάτρα.
Η πορεία ξεκίνησε από την Πάτρα την περασμένη Κυριακή 3 Μάη και μέχρι τώρα έχει διανύσει 193 χλμ. Από όπου πέρασε οι εργαζόμενοι την υποδέχτηκαν εγκάρδια και με τιμή ενώνοντας με αυτό τον τρόπο τη φωνή τους με τη φωνή των οδοιπόρων για μια ζωή ανθρώπινη, με δικαιώματα και χωρίς ανεργία. 

Νωρίτερα το πρωί, στις 11 π.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές από τη Δυτική Αθήνα θα υποδεχτούν την πορεία στις 11 π.μ. στο Παλατάκι, στην εκδήλωση υποδοχής που οργανώνει ο δήμος Χαϊδαρίου, για να πορευτούν μαζί τους ως το Σύνταγμα.
Στο συλλαλητήριο καλούν τα Συνδικάτα Τροφίμων και Ποτών, Φαρμάκου, Μετάλλου, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λιθογράφων, Πρακτορείων Τύπου, Χαρτεργατών, Οικοδόμων, Ηλεκτροτεχνιτών, Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και Πειραιά, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Καθαριστριών Πειραιά, Λογιστών Ελεγκτών, Τουρισμού - Επισιτισμού - Ξενοδοχείων, Ταχυδρομείων - Ταχυμεταφορών, Τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής, ΟΤΑ Α' και Β' Βαθμού, Χρηματοπιστωτικού, ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά.

Οι προσυγκεντρώσεις
Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, όλες στις 5 μ.μ.:
Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτα δημόσιου - ιδιωτικού τομέα και ΕΒΕ.
Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο: Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι
Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι: Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά
Σταθμός ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη: Λαϊκές Επιτροπές Νότιου τομέα Αθήνας
Σταθμός ΜΕΤΡΟ «Ευαγγελισμός»: Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας
Πλατεία Ομονοίας: Λαϊκές Επιτροπές Βόρειου Τομέα, Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, ΟΓΕ
Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Συνταξιουχικά σωματεία
Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράντζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, Kollektiva, «Υπεραστικών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.