HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Αίγιο η πρώτη στάση της μεγάλης πεζοπορίας κατά της ανεργίας (video)

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της πορείας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας και στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες πολιτώ...

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της πορείας που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων κατά της ανεργίας και στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες πολιτών. Η πορεία που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής από την Πάτρα, έφτασε γύρω στις οκτώ το βράδυ στην πόλη του Αιγίου. Του διαδηλωτές υποδέχθηκε στην πλατεία Αγίας Λαύρας ο δήμαρχος Δήμαρχο Αιγιάλειας Θανάσης Παναγόπουλος, φορείς συνδικάτα και εργατικά σωματεία της περιοχής, οι οποίοι επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στους διαδηλωτές.
Κατά τον χαιρετισμό του ο κ. Παναγόπουλος, ανακοίνωσε ότι ο ίδιος και ο δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, θα συμμετάσχουν το πρωί της Δευτέρας στην κινητοποίηση κατά της ανεργίας.
Ακολούθησαν πολιτιστικές εκδηλώσεις με χορούς και τραγούδια.
Ο δήμαρχος Πατρέων, Κ. Πελετίδης, στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων επισήμανε: «Ο αγώνας είναι κοινός. Ενωμένοι οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι που καταστρέφονται, οι αγρότες που ξεκληρίζονται, μπορούμε να κάνουμε ένα μεγάλο ποτάμι για να ανατρέψουμε όλους αυτούς που λένε ότι κάνουν κουμάντο στην οικονομία και κυβερνούν τον τόπο και σπέρνουν τη συμφορά παντού, ενωμένοι εμείς είμαστε πολλοί, έχουμε τη δύναμη και μπορούμε να τους νικήσουμε. Εκείνοι έχουν το χρήμα, εμείς έχουμε τη δύναμη των αγωνιστών της ζωής, των βιοπαλαιστών και ανοίγουμε δρόμους. Προχωρούμε όλοι ενωμένοι σε αυτόν τον έντιμο και δίκαιο αγώνα και αν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λαϊκή συμμαχία που θα τους ανατρέψει και θα εμποδίσει τους σχεδιασμούς τους». 
Οι διαδηλωτές διανυκτέρευσαν στο Κλειστό Γυμναστήριο του Αιγίου, όπου θα διανυχτερεύσουν

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς των διοργανωτών η μέση ημερήσια απόσταση που θα διανύουν οι συμμετέχοντες θα είναι 27,10 χιλιόμετρα, ενώ η μέση ωριαία ταχύτητα θα κυμαίνεται στα 4,5 χιλιόμετρα. 
Το πρόγραμμα ανά ημέρα έχει οριστεί ως εξής:
1η ημέρα, Κυριακή 3 Απριλίου: Πάτρα - Αίγιο, απόσταση 39,71 χιλιόμετρα
2η ημέρα, Δευτέρα 4 Απριλίου: Αίγιο-Ακράτα, απόσταση 28,08 χλμ.
3η ημέρα, Τρίτη 5 Απριλίου: Ακράτα -Ξυλόκαστρο, απόσταση 32,73 χλμ.
4η ημέρα, Τετάρτη 6 Απριλίου: Ξυλόκαστρο-Κόρινθος, απόσταση 33,79 χλμ.
5η ημέρα, Πέμπτη 7 Απριλίου: Κόρινθος-Αγιοι Θεόδωροι, απόσταση 19,83 χλμ.
6η ημέρα, Παρασκευή 8 Απριλίου: Αγιοι Θεόδωροι-Μέγαρα, απόσταση 22,79 χλμ.
7η ημέρα, Σάββατο 9 Απριλίου: Μέγαρα-Ελευσίνα, απόσταση 20,48 χλμ.
8η ημέρα, Κυριακή 10 Απριλίου: Ελευσίνα-Αθήνα (Σύνταγμα), απόσταση 20,59 χλμ.
Ενδιάμεσες στάσεις προβλέπονται στις περιοχές: Άγιος Βασίλης, Ροδινή, Καμάρες,
Διακοφτό, Πλάτανος, Δερβένι, Λυκοπόρια, Καμάρι, Λέχαιο, Ισθμός, Κινέτα, Στίκας, Νέα Πέραμος, διόδια Μάνδρας.
Στις ενδιάμεσες στάσεις, κάθε 6-7 χιλιόμετρα θα υπάρχουν εκδηλώσεις από σωματεία και φορείς της περιοχής, όπως πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των μουσικών, χορευτικών θεατρικών τμημάτων των δήμων, των σωματείων και συλλόγων. Επίσης θα υπάρχει υποδοχή και χαιρετισμοί από μεγάλους εργασιακούς χώρους που βρίσκονται σε όλη τη διαδρομή. Στους συμμετέχοντες στην πορεία παρέχεται: Φαγητό, νερό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.