HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Η πρώτη ανοιξιάτικη βροχή από πεφταστέρια

Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, οι Λυρίδες, εμφανίστηκαν ήδη στον ουρανό της Ελλάδας. Φυσικά στον ουρανό των Καλαβρύτων πο...

Η πρώτη βροχή από «πεφταστέρια» της άνοιξης, οι Λυρίδες, εμφανίστηκαν ήδη στον ουρανό της Ελλάδας. Φυσικά στον ουρανό των Καλαβρύτων που έχει την χαμηλότερη φωτορύπανση από τα περισσότερα σημεία της Ευρώπης (γι αυτό και επιλέχθηκε να τοποθετηθεί το τηλεσκόπιο "Αρίσταρχος") οι εικόνες που μας προσφέρουν είναι εντυπωσιακές. 
Οι πτώσεις των συγκεκριμένων διαττόντων αστέρων θα κορυφωθούν το βράδυ της Παρασκευής 22 Απριλίου και τα χαράματα του Σαββάτου 23 Απριλίου, ενώ θα είναι ορατές έως τις 25 του μηνός, εφόσον ο καιρός επιτρέψει τις νυχτερινές παρατηρήσεις.
Ωστόσο, επειδή την ακριβώς προηγούμενη μέρα, την Πέμπτη, θα υπάρξει πανσέληνος, ο ουρανός δεν θα είναι αρκετά σκοτεινός και κατάλληλος για παρατήρηση.
Στο αποκορύφωμα του φαινομένου εκτιμάται ότι εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται έως 20 μετέωρα ανά ώρα με ταχύτητα έως 50 χιλιομέτρων.
Οι Λυρίδες μερικές φορές μάλιστα δημιουργούν φωτεινά πεφταστέρια με μακριές ουρές, οι οποίες παραμένουν ορατές στον ουρανό επί αρκετά δευτερόλεπτα.
Κάποιες χρονιές, τα «πεφταστέρια» τους έφθασαν ακόμη και τα 100 ανά ώρα.
Η Εντυπωσιακή εικόνα (βαθιά Λάκκα στο Χιονοδρομικό Καλαβρύτων) ειναι από τον φωτογραφικό φακό του Νίκου Βελάνα και τις Λυρίδες του 2015
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
φωτογραφία
Νίκος Βελάνας
nvelanas-photography.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.