HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: Στο ΕΣΠΑ νέων υποδομών για το Θεραπευτικό Κέντρο Ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα»

Συνεργασία για την ταχύτερη και καλύτερη προετοιμασία του φακέλου που αφορά στην ανέγερση ενός νέου κτιρίου που θα φιλοξενεί Κέντρο Διημ...

Συνεργασία για την ταχύτερη και καλύτερη προετοιμασία του φακέλου που αφορά στην ανέγερση ενός νέου κτιρίου που θα φιλοξενεί Κέντρο Διημέρευσης και Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και την υποβολή σχετικής πρότασης στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, είχαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας με το Διοικητικό Συμβούλιο του Θεραπευτικού – Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών Ατόμων με νοητική υστέρηση «Η Μέριμνα».
Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο και κυρίως η περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών ώστε να εξεταστεί το αίτημα ένταξης του συγκεκριμένου έργου στη νέα Προγραμματική Περίοδο.
«Θα εξεταστούν τα αιτήματα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προγράμματος, ενώ μείζονος σημασίας είναι να έχουμε πλήρη ετοιμότητα στο επίπεδο των μελετών» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης, για αυτό και αποφασίστηκε η στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας ώστε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με την «Μέριμνα» και να υπάρξει πλήρης προετοιμασία του φακέλου υποβολής της πρότασης.
«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα υποδομών για τους πολίτες μας που έχουν ανάγκη τη θαλπωρή, τη στήριξη και τη φροντίδα. Ήδη έχουν ολοκληρωθεί και λειτουργούν ή παραδίδονται άμεσα σημαντικά έργα» τόνισε ο Απ. Κατσιφάρας αναφερόμενος συγκεκριμένα στα έργα, όπως η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης – Οικοτροφείο του εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, το νέο κτίριο Ημερήσιας Φροντίδας – Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με Νοητική Στέρηση των «Μαχητών» στην Πάτρα, οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη», ο Ογκολογικός Ξενώνας Πατρών «Η Ελπίδα», το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο στο φάσμα του Αυτισμού Πάτρας, το Κέντρο Αποθεραπείας – Αποκατάστασης Ημερήσιας Νοσηλείας και Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία – ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου.
Και κατέληξε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας: «Δε θα σταματήσουμε να σχεδιάζουμε, να υλοποιούμε και να υποστηρίζουμε δομές και υποδομές, αλλά και να διεκδικούμε πόρους για την καλύτερη λειτουργία τους. Η αναγκαιότητα της ανέγερσης δομών κρίνεται επιβεβλημένη, λόγω της ανυπαρξίας αντίστοιχων, οι οποίες σε συνδυασμό με την αυξημένη ζήτηση για εκπαίδευση και απασχόληση ατόμων με νοητική υστέρηση καθιστούν απολύτως αναγκαία τη δημιουργία τους προς την κατεύθυνση της εξάλειψης του κοινωνικού αποκλεισμού».
Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος δήλωσε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για μία ακόμη φορά στηρίζει έμπρακτα τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, σε στενή συνεργασία με την διοίκηση του Θεραπευτικού Κέντρου «Μέριμνα». Η δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Κέντρου Διημέρευσης αποτελεί βήμα προόδου για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία και θα ωφελήσει όχι μόνο την Πάτρα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή».

Στη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη συμμετείχαν η Πρόεδρος της «Μέριμνας» Γεωργία Κοκκίνου, ο Γενικός Γραμματέας Θεοφάνης Μαγιώνος, ο ταμίας Γεώργιος Αγγελακόπουλος, τα μέλη Αθανασία Αγγελακοπούλου – Πανουτσοπούλου και Αφροδίτη Γώγου Πεσματζόγλου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών της ΠΔΕ Δημήτρης Καραβίδας και ο προϊστάμενος Προγραμματισμού και Αξιολόγησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π./ΠΔΕ Βαγγέλης Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.