HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο Σύλλογος Σκοταναίων στις επετειακές εκδηλώσεις της Χελωνοσπηλιάς

Συγκίνηση και υπερηφάνεια προκάλεσε στους παρευρισκομένους η εκδήλωση για το ιστορικό συμβάν της 16ης Μαρτίου 1821 στην περιοχή «Χελωνοσ...

Συγκίνηση και υπερηφάνεια προκάλεσε στους παρευρισκομένους η εκδήλωση για το ιστορικό συμβάν της 16ης Μαρτίου 1821 στην περιοχή «Χελωνοσπηλιά», στη Λυκούρια Αχαΐας.
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου 2016 και περιλάμβανε, εκτός του τρισάγιου, της κατάθεσης στεφάνων και της απαγγελίας ποιημάτων από μαθητές της Λυκούριας, παραδοσιακούς δημοτικούς χορούς, τους οποίους εκτέλεσαν με ιδιαίτερη επιδεξιότητα και χάρη μαθητές του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου Κλειτορίας καθώς και η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου των Κερτεζιτών.
Ωστόσο, η αναπαράσταση του ιστορικού, πρώτου προεπαναστατικού επεισοδίου του απελευθερωτικού αγώνα του 1821, από τη θεατρική ομάδα «Πηγές Λάδωνα» ήταν αυτή που συνεπήρε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση, καθώς τους έκανε να νιώσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδρασαν οι πρόγονοί μας, τους κινδύνους τους οποίους αντιμετώπιζαν, το φόβο που έπρεπε να ξεπεράσουν και την ομόνοια που έπρεπε να εγκαθιδρύσουν μεταξύ τους, ώστε να πετύχει η προσπάθεια τους για να σπάσουν τα δεσμά της υποδούλωσης, σε ένα αβέβαιο, τη στιγμή εκείνη, αγώνα για την ελευθερία όλων μας.
Στην εκδήλωση και στην αναπαράσταση του συμβάντος μετείχε για πρώτη φορά φέτος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Συλλόγου Λυκουριωτών κ. Σωκράτη Μούσιου, και ο Σύλλογος Σκοταναίων.
Ο συμπατριώτης μας κ. Νικόλαος Γ. Λάππας (γιος του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Σκοταναίων κ. Γεωργίου Κ. Λάππα) πήρε μέρος στην αναπαράσταση ως μέλος της θεατρικής ομάδας, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαριάνθη Γ. Χρονοπούλου, η οποία κατέθεσε και στεφάνι στο μνημείο της Ελευθερίας, και η Γεν. Γραμματέας κυρία Ανδριανή Παπαδοπούλου.
Η όλη ατμόσφαιρα ήταν γιορταστική και συγκινητική. Μας θύμισε αυτά που μας συνδέουν και αυτά που θα πρέπει να διατηρήσουμε και να περάσουμε στη νέα γενιά, καθώς η ελευθερία δεν πρέπει να θεωρείται ως κάτι δεδομένο αλλά ως αγαθό που αποκτάται και διατηρείται με αγώνα και θυσίες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοταναίων ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λυκουριωτών κ. Σωκράτη Μούσιο για την τιμή  και πρόσκληση, καθώς επίσης και τον συμπατριώτη μας κ. Νικόλαο Γ. Λάππα να εκπροσωπήσει τόσο τον Σύλλογο, όσο και το χωριό μας και είναι ευγνώμων για τη δυνατότητα που του δόθηκε να μοιραστεί αυτά τα συναισθήματα με συμπατριώτες μας, και ευελπιστεί στο μέλλον να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή σε τέτοιου είδους δρώμενα.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΑΝΘΗ Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κ.ΛΑΠΠΑΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. ΖΗΚΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ Χ. ΚΑΝΤΙΦΕΛΗ
ΕΦΟΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η.ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ
ΜΕΛΗ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡ.ΣΑΤΟΛΙΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ.ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΤΣΙΩΤΟΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.