HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Όλα έχουν όρια και... αποδείξεις

Δεν μας αρέσει να δίνουμε απαντήσεις δημόσια επί προσωπικού, αλλά όλα έχουν και ένα όριο...   Χθες στην Κλειτορία κατατέθηκε μηνυτήρια...

Δεν μας αρέσει να δίνουμε απαντήσεις δημόσια επί προσωπικού, αλλά όλα έχουν και ένα όριο... 
Χθες στην Κλειτορία κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά κατά ατόμου που φέρεται να έχει αφαιρέση υλικά από την αποθήκη του δήμου Καλαβρύτων στην Δ.Ε. Κλειτορίας, μήνυση η οποία θα εκδικαστεί σε τακτική δικάσιμο. 
Τοπικά blogs της περιοχής, το ένα ιδιοκτησίας συνταξιούχου του δημοσίου και το άλλο δημοτικού υπαλλήλου της Αθήνας χωρίς να χάσουν ευκαιρία και χωρίς ίχνος ευαισθησίας, "φωτογράφησαν" τον μηνυόμενο (έγραψαν και τα αρχικά του) και τον ανέφεραν ως "δράστη" - όχι ως "φαιρόμενο" έστω, ετυμηγορώντας ως εισαγγελείς. Φυσικά το "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" μετέδωσε απλά το γεγονός και μόνον επειδή αφορούσε δημοτικά τεκταινόμενα και παράλληλα σχολίασε την έκθεση και την στοχοποίηση συντοπίτη μας που δεν συνελήφθη αλλά παρουσιάστηκε αυτοβούλως. (διαβάστε εδώ).

Για το σχόλιό μας αυτό, δεχθήκαμε σφοδρή επίθεση στα κοινωνικά δίκτυα από τους εν λόγω κυρίους, με αποκορύφωμα άρθρο που δημοσίευσαν για να μας κατηγορήσουν... χωρίς να προσέχουν όμως και αποκαλύφθηκαν μόνοι τους. 
Η ένστασή μας ηταν στο γεγονός οτι αποκαλούσαν τον μηνυόμενο ως "δράστη". Τι έκαναν λοιπόν, πρόσθεσαν μιάμιση μέρα μετά (σήμερα το βράδυ δηλαδή), την λέξη "φαιρόμενος" και άρχισαν τα κηρύγματα και τα λιβελογραφήματα.  
Επειδή τους γνωρίζουμε καλά, φροντίσαμε να κρατήσουμε μια φωτογραφική αποτύπωση του αρχικού κειμένου και μας επιβεβαίωσαν...  
Δείτε το αρχικό κείμενο το οποίο το έχουμε φωτογραφίσει και το... διορθωμένο κείμενό τους, διόρθωση που έκαναν μεταγενέστερα για να αποφύγουν πρώτον, τυχόν ευθύνες και δεύτερον, για να μας κατηγορήσουν. 
υπάρχει και όλο το κείμενο, το αποδεικτικό υλικό και οι φωτογραφίες για κάθε ενδιαφερόμενο 

Στο δε σημερινό τους άρθρο -το μαγείρευαν πολύ βλέπεις...- με τον ευφάνταστο τίτλο "ποινικός κώδικας και ...καλαβρυτινές λαχανόπιτες", γράφουν μεταξύ άλλων εκτιθέμενοι: 
[...]Δεν θεωρούμε καθόλου κακό να συμβουλεύεσαι κάποιον που γνωρίζει έστω και λίγο περισσότερα από εσένα επί συγκεκριμένου θέματος... Aντιθέτως.!!Εμείς δεν γνωρίζουμε από συλλείτουργα, μνημόσυνα, λαχανόπιτες, αυγά στην θράκα και φουρνισμένα ψωμιά, αλλά αν χρειαστεί ρωτάμε ή σωπαίνουμε βρε αδερφέ!!! κανένας δεν γνωρίζει τα πάντα. Αν ακόμα υποπέσουμε σε λάθος θα το αναγνωρίσουμε αμέσως, θα πούμε μεγαλόφωνα το λυτρωτικό... συγνώμη. Τι ωραιότερο; ΣΥΓΝΩΜΗ. Το έχουμε κάνει και παλιότερα[...]
[...]"Απολογούμενοι", (και είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε), για τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν επί λέξη ως εξής: ".....χωρίς να γίνει καμία σύλληψη όπως αυθαίρετα έγραψαν τοπικά blog αναφέροντας μάλιστα τον κατηγορούμενο ως "δράστη" χωρίς ακόμα η δικαιοσύνη να έχει αποφανθεί.", ενημερωτικά αναφέρουμε ότι:
[...] Στην Ελληνική γλώσσα η λέξη φερόμενος όταν προηγείται της λέξης δράστης έχει την σημασία της. Συνεπώς η φράση ''φερόμενος δράστης'' κάθε άλλο παρά καταδικαστική είναι.
Φίλοι αναγνώστες, η εποχή της αναγκαστικά μονομερούς ενημέρωσης για τα Καλάβρυτα έχει λήξει προ διετίας.
Νευροφυτικές διαταραχές, διπολικά σύνδρομα, ανασφάλειες κ.ά που εκτονώνονται με κατηγορίες του τύπου γράψε σβήσε στο facebook, δεν μας αφορούν και σίγουρα δεν πιάνουν τόπο.[...]Τέλος προτείνουμε στους αναγνώστες που επιθυμούν να ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα στην επαρχία Καλαβρύτων, ξεκινώντας από εμάς, να φιλτράρουν τι διαβάζουν και από ποιούς, για να μην γινόμαστε θύματα επιδερμικής πληροφόρησης και να μην τροφοδοτούμε με χαμόγελα επισκεψιμότητας μακρινούς ανακυκλωτές σκόρπιων πληροφοριών.
Για την περίπτωσή τους ταιριάζει η σοφή παροιμία, "πιάνει η @@@@@@ να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει". Επικαλούνται την Ελληνική γλώσσα, την "συγνώμη" και άλλα πολλά και το μόνο που κάνουν να εκτίθενται περισσότερο...
Όσο για τα.... συλλείτουργα, τις λαχανόπιτες και τα παραδοσιακά που μας αρέσουν να γράφουμε και αγαπάτε να διαβάζετε και που μας κατηγορούν γι αυτό, τιμή μας και καμάρι μας. Με αυτά μεγαλώσαμε. Με παράδοση και ζεστό φουρνισμένο ψωμί, ήθος και αξιοπρέπεια και όχι με.... βούτυρα... συναλλαγών.
.......Φευ της ανοίας!.........

Υ.Γ. Την τελευταία προτροπή του παραπάνω αποσπάσματος από το λιβελογράφημά τους σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα.
Υ.Γ.2 Επικαλούνται αναμεταδόσεις της.... είδησης από πολλά μεγάλα sait σαν άλλοθι, χωρίς να γνωρίζουν οτι αυτό έγινε με επίκληση των δικών τους γραφομένων αρα και με καμία ευθύνη από τους αναμεταδότες (έγραφαν την πηγή) ... 
Υ.Γ.3 Το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS έχει δημοσιογραφική ομάδα (2 μέλη της ΕΣΗΕΑ και έναν περιφερειακού τύπου) και συντηρούμαστε από τις διαφημίσεις και μόνον. Οι εν λόγω κύριοι πως κάνουν αυτήν τη δουλεία; Πως υπογράφουν ως δημοσιογράφοι; Πως απαιτούν ενημέρωση; Πως ζητάνε επιτακτικά να τους ενημερώνουν σύλλογοι και φορείς; Πως χρηματοδοτούνται; Απλές απορίες.....
Υ.Γ.4 Ελπίζουμε να ζητήσουν ΣΥΓΝΩΜΗ απ όλους, δημόσια και σύντομα....αν έχει μείνει ίχνος "τσίπας" όπως λένε και στα χωριά μας...
Υ.Γ.5 Ζητάμε συγνώμη που βαζουμε του χιλιάδες αναγνωστες μας να διαβάζουν τετοιες αντιπαραθέσεις. Δεν θα επανέλθουμε. Συνεχίζουμε απρόσκοπτα την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση όπως κάνουμε τα τελευταία 8 χρόνια.
Η ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

ΕΠΑΝΉΛΘΑΝ ΜΕ ΑΣΥΝΆΡΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ...........
ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΒΈΒΑΙΑ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ..........

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.