Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Υπογράφηκε η ΚΥΑ για αποζημιώσεις και ενισχύσεις ζωικού κεφαλαίου ύψους 22 εκ. ευρώ

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη, και διαβιβάστηκε προς Υπογραφή στον Υπουργό Οικονομικών η Κ....

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάρκο Μπόλαρη, και διαβιβάστηκε προς Υπογραφή στον Υπουργό Οικονομικών η Κ.Υ.Α. για την έγκριση του προγράμματος οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων που προκύπτουν από την επιβολή κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης ζωϊκού κεφαλαίου για το έτος 2016, η οποία ισχύει από 01/01/2016 έως 31/12/2016.
Η υλοποίηση των προγραμμάτων οικονομικών αποζημιώσεων και ενισχύσεων για την λήψη κτηνιατρικών μέτρων εξυγίανσης του ζωϊκού κεφαλαίου της χώρας, εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής των ισχυουσών εθνικών και κοινοτικών διατάξεων. Τα προγράμματα αφορούν:
• σε μέτρα πρόληψης επιτήρησης και διερεύνησης για την αποτροπή εξάπλωσης των διαφόρων ασθενειών των ζώων ( Λύσσα, Σαλμονέλλωση, Βρουκέλωση, Οζώδης Δερματίτιδα. Φυματίωση, Γρίπη Πτηνών, Καταρροϊκό πυρετό, αφθώδη πυρετό, πανώλη κ.λ.π) 
• σε μέτρα αντιμετώπισης λοιμωδών και επιδημικών ασθενειών των ζώων. 
• σε μέτρα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με τα νοσήματα των ζώων, ώστε να αποτραπεί η είσοδος, η εξάπλωσή τους και η να εξασφαλιστεί η προστασία του ζωϊκού πληθυσμού και των ανθρώπων στην περίπτωση ζωοανθρωπονόσων 
• σε μέτρα ενίσχυσης των κτηνιατρικών δομών της χώρας με εποχικό εξειδικευμένο προσωπικό 
• σε μέτρα προμήθειας του απαραίτητου φαρμακευτικού (π.χ. εμβόλια,) και τεχνολογικού, για την καταπολέμηση επιδημικών νόσων, και την εκρίζωση γνωστών παθήσεων, όπως η φυματίωση των βοοειδών. 
• σε μέτρα ελέγχου της εξάπλωσης της λύσσας στην άγρια πανίδα (π.χ. αλεπούδες) 
• σε μέτρα ελέγχου των άγριων πτηνών για την γρίπη των πτηνών σε μέτρα, προστασίας της πτηνοτροφίας 
• σε μέτρα προστασίας των μελισσοσμηνών από εξωτικά παράσιτα και άλλες δράσεις που συνολικά στοχεύουν στην πρόληψη τον έλεγχο της εξάπλωσης, και την εκρίζωση των διαφόρων ασθενειών των ζώων.
Με την Κ.Υ.Α. ορίζονται οι διαδικασίες, τα απαραίτητα δικαιολογητικά και οι κατά τρόπο αρμόδιες υπηρεσίες για τον προσδιορισμό και την καταβολή 
των προβλεπόμενων ενισχύσεων για την υλοποίηση των προγραμμάτων πρόληψης (εμβολιασμού κ.λ.π)
των επιχορηγήσεων για συμμετοχή σε προγράμματα αιμοληψίας για την επιτήρηση του καταρροϊκού πυρετού
των αποζημιώσεων για την συλλογή άγριων ζώων και πτηνών
των αποζημιώσεων σε περιπτώσεις όπως η υποχρεωτική θανάτωση και η υποχρεωτική σφαγή ζώων.
Επίσης, προσδιορίζεται κατά είδος και ηλικία ζώου, το πλαίσιο υπολογισμού της μέγιστης αγοραίας αξίας. 
Οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να διαβάσουν επιμελώς τις προβλέψεις της Κ.Υ.Α. και να απευθύνονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες, ώστε να λάβουν πλήρη γνώση των απαιτούμενων δικαιολογητικών, των προθεσμιών και των ειδικότερων ανά κατηγορία ρυθμίσεων για την καταβολή των αποζημιώσεων επιδοτήσεων και ενισχύσεων που διατίθενται για τους σκοπούς εξυγίανσης του ζωϊκού κεφαλαίου της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.