HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Πάτρα το 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, αισθά...

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, αισθάνεται μεγάλη τιμή και χαρά που φιλοξενεί στην πόλη της Πάτρας το 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων το οποίο διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «ΙΩΝΕΣ» - Ελίκης το χρονικό διάστημα από 14 έως 17 Απριλίου 2016. Οι παραστάσεις  θα λάβουν χώρα στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ παράλληλα, μαθητική παρέλαση και υπαίθρια συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον πεζόδρομο της οδού Ρήγα Φεραίου και στην Πλατεία Βασ. Γεωργίου Α΄, το Σάββατο 16 Απριλίου.
Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν δώδεκα ελληνικά Μουσικά Σχολεία από διάφορες πόλεις της Ελλάδας μαζί με τα αντίστοιχα Μουσικά Σχολεία των χωρών: Βουλγαρίας, Αλβανίας, Ρουμανίας και Τουρκίας. Η εκδήλωση τελεί και υπό την αιγίδα των:
-Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
-Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
-Της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την  UNESCO, και
-Της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης ΙΟV .
Ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης κ. Κων/νος Γιαννόπουλος δηλώνει ότι η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχία της εκδήλωσης. Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η συνύπαρξη μαθητών και εκπαιδευτικών των Μουσικών Σχολείων από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια,  για λίγες μέρες στην πόλη της Πάτρας και στο Αίγιο, η οποία θα συνδυάζεται με ένα πλήθος κοινών εκδηλώσεων, συμβάλλει στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ αλληλέγγυων χωρών και των λαών τους. Αποτελεί δε βήμα για πολιτισμικές ανταλλαγές, έτσι όπως αυτές προσδιορίζονται μέσω της πολυδιάστατης συνδρομής της μουσικής παιδείας σε μια σειρά θεματικές, όπως είναι η συμφιλίωση των λαών, η κοινή παράδοση και η συνύπαρξη. Δημιουργεί επίσης, ένα γόνιμο πεδίο κοινού προβληματισμού και αναστοχασμού στη δομή και λειτουργία της μουσικής παιδείας σε εθνικό επίπεδο. Ελπίζουμε το διάστημα της κοινής παρουσίας να δώσει τη δυνατότητα πρωτίστως στους μαθητές να ευχαριστηθούν τη διαμονή τους και να αποκομίσουν σημαντικές εμπειρίες. Για το σκοπό αυτό καλούμε γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς και όλο τον λαό της Πάτρας να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις και να θαυμάσουν τη μουσική παιδεία και το ταλέντο των μαθητών.»
 Έχουν προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων στο Συνεδριακό Κέντρο του Παν. Πατρών καθημερινά από τις 17.30- 20.30 με θεματικές όπως: παραδοσιακό, χορωδιακό, έντεχνο, ευρωπαϊκό και βαλκανικό πρόγραμμα, καθώς επίσης και πρόγραμμα φιλαρμονικής.
Ειδικά, την Παρασκευή 15 Απριλίου το πρωί, ομάδα σχολείων θα επισκεφθεί το Αίγιο και θα δώσει  συναυλίες σε μαθητές και γονείς, ενώ το Σάββατο 16 Απριλίου θα γίνει υπαίθρια συναυλία στην πλατεία Γεωργίου Α΄ μπροστά από το θέατρο Απόλλων. Τη δε Κυριακή 17 Απριλίου, στις εκδηλώσεις λήξης του Φεστιβάλ, θα δοθεί παράσταση αφιερωμένη στο μεγάλο μας καλλιτέχνη Μίκη Θεοδωράκη.
Επιπρόσθετα, τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 π.μ. θα δοθεί σχετική συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας.

Σας περιμένουμε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.