HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1 ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων το οποίο φιλοξενήθηκε στην πόλη της Πάτρας, από 14 έως ...

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων το οποίο φιλοξενήθηκε στην πόλη της Πάτρας, από 14 έως και 17 Απριλίου 2016. Το Φεστιβάλ τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, δια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, πάνω από 800 μαθητές και μαθήτριες μουσικών σχολείων με τους καθηγητές τους, κατάφεραν να μεταφέρουν το νεανικό παλμό τους, αντάλλαξαν πλούσια πολιτισμικά στοιχεία και δημιούργησαν γέφυρες επικοινωνίας της διαφορετικότητας των λαών με απώτερο στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας πολιτιστικής κοινότητας, θεμελιωμένης επάνω στην παιδεία και το ελεύθερο πνεύμα των νέων διατηρώντας παράλληλα την ετερότητα της προσωπικής τους ταυτότητας.
Ευχάριστη έκπληξη για τους πολίτες της Πάτρας αποτέλεσε η παρέλαση των μαθητών των μουσικών σχολείων, η οποία πραγματοποιήθηκε στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης και έτυχε θερμής υποδοχής από τους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε υπαίθρια συναυλία μπροστά στο θέατρο «Απόλλων» στην Πλατεία Γεωργίου του Α’, με μουσικές εναλλαγές από διάφορα μαθητικά σχήματα.
 Αυτά ήταν ένα μικρό δείγμα του τι θα ακολουθούσε στην Αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, μαθητές και εκπαιδευτικοί των συμμετεχόντων μουσικών σχολείων έδωσαν τον καλύτερό εαυτό τους, κερδίζοντας επάξια το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.
 Το πρόγραμμα κορυφώθηκε την Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, ημέρα λήξης του 1ου Βαλκανικού Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, με το μεγάλο αφιέρωμα στο Μίκη Θεοδωράκη, όπου ένα πολυάριθμο χορωδιακό σχήμα από όλα τα συμμετέχοντα μουσικά σχολεία μαζί με έναν επίσης μεγάλο αριθμό μουσικών οργάνων και μαέστρο τον διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Πατρών, κ. Σταμάτη Λέκκα, καθήλωσαν το κοινό τόσο με τις ερμηνείες τους όσο και με την εκτέλεση των μουσικών κομματιών που παρουσιάστηκαν. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η εκπαιδευτικός κ. Μαρία Καβούνη- Msc Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Ίωνες σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων ενώ  τελούσε και υπό την αιγίδα των:
-Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων
-Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
-Της ελληνικής εθνικής επιτροπής για την  UNESCO, και
-Της παγκόσμιας οργάνωσης χορού και λαϊκής τέχνης ΙΟV .
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος εκπροσώπων των εμπλεκομένων φορέων μεταξύ των οποίων, ο Σύμβουλος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Θέμης Δημητρακόπουλος, ο Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικόλαος Λένος και ο Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής Πελοποννήσου κ. Θέμης Μακαντάσης.
Ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπ/σης κ. Κων/νος Γιαννόπουλος μετά τη λήξη του 1ου Βαλκανικού Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων δήλωσε: «Είχα αναφέρει πως η Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Δυτικής Ελλάδας θα συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην επιτυχία της εκδήλωσης. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αυτής της πρώτης προσπάθειας. Στόχος μας θα είναι το Βαλκανικό Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων να γίνει θεσμός και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να είναι το κέντρο στο οποίο θα χτυπά κάθε χρόνο και πιο δυνατά η καρδιά της μουσικής των Βαλκανίων. Να είναι ο κοινός τόπος συνάντησης στον οποίο κάθε χρόνο θα ακούγονται όλο και πιο δυνατά οι φωνές των νέων ανθρώπων, ένας κοινός τόπος, όπου η μουσική παιδεία θα αποτελεί την πλατφόρμα συμφιλίωσης των λαών, συνύπαρξης και ανταλλαγής κοινών παραδόσεων.
» Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά όλους τους μαθητές μουσικών σχολείων και τους εκπαιδευτικούς τους που η αψεγάδιαστη παρουσία τους καθόλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων ήταν καθοριστικής σημασίας για την επιτυχία του Φεστιβάλ, όπως επίσης και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και να τους ευχαριστήσω θερμά για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

» Θα ήθελα να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες στον κ. Ασημάκη Σταυρόπουλο, πρόεδρο του Μορφωτικού-Πολιτιστικού Συλλόγου- Ίωνες-Ελίκης για τη διοργάνωση και τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλε. Τέλος, ευχαριστούμε προσωπικά την κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγήτρια Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, καθώς και τους υπεύθυνους του Συνεδριακού Κέντρου του Πανεπιστήμιου Πατρών, για την παραχώρηση του χώρου και την εύρυθμη τεχνική λειτουργία των εγκαταστάσεων». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.