Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΧΑΪΑ: 1ο Μαθητικό Συνέδριο Πολιτιστικών Προγραμμάτων Τοπικής Ιστορίας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται το Σάββατο 9 του μηνός το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Πολιτιστικών Προγραμμάτων Τοπικής Ιστορίας σχολείων δ...

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται το Σάββατο 9 του μηνός το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Πολιτιστικών Προγραμμάτων Τοπικής Ιστορίας σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αχαΐας, που πρόκειται να πραγματοποιήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων σε συνεργασία με το Πειραματικό Λύκειο Πατρών και την Ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα «Πολύμορφο» του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ-Αχαΐας.
Ειδικά εντύπωση έχουν προκαλέσει το υλικό των μαθητικών ομάδων που συμμετέχουν με φωτογραφίες τους στο τοπικό θεματικό δίκτυο με θέμα «Η φωτογραφία πάει Σχολείο»!
Αναλυτικό το εν λόγω μαθητικό συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Απριλίου 2016, ημέρα Σάββατο, κατά τις ώρες 10πμ-2μμ (Α’ Μέρος) και 5μμ-9μμ (Β’ Μέρος), στο συνεδριακό χώρο «Αγορά Αργύρη» στην Πάτρα.
Η διοργάνωση του 1ου Μαθητικού Συνεδρίου Πολιτιστικών Προγραμμάτων Τοπικής Ιστορίας υποστηρίζεται από την Παιδαγωγική Εταιρεία Ελλάδας – Παράρτημα Πελοποννήσου.

Τα πολιτιστικά προγράμματα τοπικής ιστορίας που παρουσιάζονται στο 1ο Μαθητικό Συνέδριο είναι ενταγμένα στα εγκεκριμένα από το ΥΠ.Π.Ε.Θ. τοπικά θεματικά δίκτυα πολιτιστικών θεμάτων:
1)Τοπικό θεματικό δίκτυο πολιτιστικών προγραμμάτων τοπικής ιστορίας με θέμα «Εξερευνώ τον τόπο μου» (υπ’αριθμ. Φ20.4/47693/Δ2/21-3-2016 έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.)
2)Τοπικό θεματικό δίκτυο πολιτιστικών προγραμμάτων ιστορίας της εκπαίδευσης με θέμα «Το σχολείο του χθες με τα μάτια του σήμερα» (υπ’αριθμ. Φ20.4/48189/Δ2/22-3-2016 έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.)

3)Τοπικό θεματικό δίκτυο πολιτιστικών προγραμμάτων φωτογραφίας με θέμα «Η φωτογραφία πάει σχολείο» (υπ’αριθμ. Φ20.4/47674/Δ2/21-3-2016 έγκριση ΥΠ.Π.Ε.Θ.)

Οι εργασίες του παραπάνω μαθητικού συνεδρίου στο Α’ και Β’ μέρος θα περιλαμβάνουν τα εξής:
16 μαθητικές ανακοινώσεις πολιτιστικών προγραμμάτων,
2 θεατρικές παραστάσεις (αποσπάσματα)
2 προσκεκλημένους ομιλητές
Ελληνική μουσική και τραγούδια από μαθητικό μουσικό σύνολο του Μουσικού Σχολείου Πατρών
Μαθητική έκθεση φωτογραφίας «Ο τόπος μου, το σχολείο μου…. τότε και τώρα» από 4 πολιτιστικές ομάδες του δικτύου πολιτιστικών προγραμμάτων «Η φωτογραφία πάει σχολείο» σε συνεργασία με την Ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα «ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ».
Βίντεο: «Πάτρα – τόπος, άνθρωποι, χρόνος. Μια ιστορία μνήμης μέσα από τα σεντούκια μας» Ομάδα Patras Old Photos – Πάτρα, φωτογραφίες από τα περασμένα χρόνια»
Μαθητικές εικαστικές δημιουργίες από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων Πάτρας
Πληροφορίες για το 1ο Μαθητικό Συνέδριο Πολιτιστικών Προγραμμάτων Τοπικής Ιστορίας θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://blogs.sch.gr/focusonpatra/

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.