Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Περιφέρεια οι Πρόεδροι κοινοτήτων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας για τον άξονα Αιγίου - Φτέρης - Καλαβρύτων

Τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο συνάντησαν οι πρόεδροι κοινοτήτων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με αίτημα την συντήρηση και αναβάθμισ...


Τον αντιπεριφερειάρχη Γρηγόρη Αλεξόπουλο συνάντησαν οι πρόεδροι κοινοτήτων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με αίτημα την συντήρηση και αναβάθμιση του οδικού άξονα  Αιγίου - Φτέρης - Καλαβρύτων ώστε να βελτιωθεί τόσο η καθημερινότητα των κατοίκων όσο και η τουριστική κίνηση στην περιοχή μας. Το παρών έδωσαν ο Πρόεδρος των Πετσάκων κ. Απόστολος Λαμπίρης, Δροσάτου κ. Παναγιώτης Παπαχριστόπουλος, Κορφών κ. Ιωάννης Τζουράς, Σελινούντα κ. Ανδρέας Παπαγεωργίου και Πτέρης κ. Σπύρος Ζούδιος. Να σημειώσουμε οτι το σχετικό αίτημα έχουν συνυπογράψει αν και δεν παρέστησαν οι Πρόεδροι της Γουμένισσας κ. Χρήστος Κανελλόπουλος, της Βάλτας κ. Γιώργος Μεντζελόπουλος και της Πλατανιώτισσας κ. Παναγιώτης Δορλής.  
Οι πρόεδροι, μέσω κοινού κειμένου που προσυπογράφουν ευχαριστούσαν τον κ. Αλεξόπουλο για την άμεση παρέμβασή του, ως προς τις εργασίες που εκτελέστηκαν στην εθνική οδό Αιγίου-Πτέρης-Καλαβρύτων για την αποκατάσταση της βατότητας, αναφέροντας, ωστόσο, και τα εξής:
«1) Από τη Τ.Κ. Κορφών Καλαβρύτων μέχρι την Τ.Κ. Δροσάτου, κατά μήκος ενάμιση χιλιομέτρου (στη θέση Κακιά Σκάλα), άνωθεν της οδού, αιωρούνται βράχοι με αποτέλεσμα να αποκολλούνται και να δημιουργούνται μικρά, ευτυχώς μέχρι στιγμής, ατυχήματα με υλικές ζημιές μόνο.
2)Επίσης άνωθεν του οικισμού «Φαμελίτικα», το οδόστρωμα στενεύει τόσο πολύ που με δυσκολία περνούν μικρά Ι.Χ., ενώ είναι αδύνατη η διέλευση φορτηγών οχημάτων, καθώς και τουριστικών λεωφορείων που διοργανώνουν εκδρομές προς Πτέρη- Πλατανιώτισσα-Καλάβρυτα.
3)Μετά την Τ.Κ. Σελινούντα και μέχρι τον οικισμό Αχλαδιά, υπάρχει η απαλλοτρίωση του 1966, με σκοπό τη βελτίωση της εθνικής οδού (διαπλάτυνση στροφών, βελτίωση οδοστρώματος κ.λπ.).
Σας παρακαλούμε για την άμεση αυτοψία και παρέμβασή σας, προκειμένου να συνταχθεί μελέτη, για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος. Έτσι, θα αποκατασταθεί το οδόστρωμα, αποφεύγοντας οιουδήποτε ατύχημα και ευελπιστούμε στην οριστική λύση του προβλήματος, γιατί οι κατά διαστήματα μικρές επεμβάσεις σας δεν έδωσαν λύση. Καθώς έτσι θα γίνεται με ευκολία, άνετα και χωρίς κίνδυνο η διέλευση οχημάτων από και προς τις περιοχές μας και θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση, που αποφέρει ισόρροπη ανάπτυξη των περιοχών μας».
Ο κ. Αλεξόπουλος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποδέχθηκε πρόταση της αντιπροσωπείας να επισκεφθεί τον δρόμο μαζί με τους Προέδρους των κοινοτήτων και τεχνικό κλιμάκιο της Περιφέρειας ώστε να γίνουν καταγραφές και αξιολόγηση και να ξεκινήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς Περιφέρειας.
Σε επικοινωνία που είχε το kalavrytanews.com με τον Πρόεδρο των Πετσάκων κ. Απόστολο Λαμπίρη, μας δήλωσε ικανοποίηση για το ενδιαφέρον του αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου και αναμένουν σύντομα την επίσκεψη του, συμπληρώνοντας οτι είναι επιτακτική η ανάγκη παρεμβάσεων σε συγκεκριμένα σημεία του άξονα, έτσι ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα των κατοίκων των περιοχών που χρησιμοποιούν τον εν λόγω δρόμο και να αυξηθεί η τουριστική κίνηση της ευρύτερης περιοχής
Η επίσκεψη του κ. Αλεξόπουλου θα γίνει άμεσα, πιθανόν και μέσα στην τρεχουσα εβδομάδα.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.