HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Greek Skies: Το υπέροχο βίντεο με την συμμετοχή του Καλαβρυτινού Ουρανού που βραβεύτηκε!

Ένα timelapse βίντεο, με την συμμετοχή και του Καλαβρυτινού ουρανού και με τον τίτλο Greek Skies , αφιερωμένο στον ελληνικό ουρανό, κέρδ...

Ένα timelapse βίντεο, με την συμμετοχή και του Καλαβρυτινού ουρανού και με τον τίτλο Greek Skies, αφιερωμένο στον ελληνικό ουρανό, κέρδισε το βραβείο Best of the Fest των Hollywood International Independent Documentary Awards (HIIDA), καθώς συμμετείχε στην επίσημη επιλογή των Los Angeles Independent Film Festival Awards για τον μήνα Δεκέμβριο.
Πρόκειται για το έργο του Παναγιώτη Φιλίππου, αφιερωμένο στην μνήμη του πατέρα του, που για την πραγματοποίησή του χρειάστηκαν 365 ημέρες, 55.000 φωτογραφίες, 825 ώρες λήψεων, 8.400 χιλιόμετρα, 650 ώρες επεξεργασίας.
Ο Παναγιώτης Φιλίππου με τους συνεργάτες του, Χριστόφορο Αναγνωστόπουλο και Κωνσταντίνο Θέμελη ταξίδεψαν περίπου 8.400 χιλιόμετρα, από τα Καλάβρυτα και την Πάτρα έως το Πήλιο και τον Βόλο, στα Μετέωρα, το Άγιο Όρος, μέχρι την Αντίπαρο,  για να συλλέξει όλα τα καρέ του.
Στα Καλάβρυτα τις φωτογραφίσεις έκανε ο Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος στις 16 και 17 Μαίου 2015.
Ο ίδιος μιλώντας στο Kalavrytanews.com μας λεει:
"Η φωτογράφιση στα Καλάβρυτα έγινε στο διάσελο του Αυγού, στο καταφύγιο Β. Λεοντόπουλου σε υψόμετρο 2100μ.
Οι λήψεις έγιναν τα ξημερώματα της 17ης Μαίου 2015, σε μια αστροεξόρμηση που διοργάνωσα για φίλους αστροφωτογράφους.
Στο βίντεο Greek Skies μπορείτε να δείτε το πλάνο από την περιοχή στο σημείο 00.20 (το 5ο κατά σειρά πλάνο).
Πριν 4 χρόνια συνειδητοποιημένα έφυγα από την Αθήνα, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα, για να ζήσω μόνιμα στην Πάτρα εγώ και η οικογένειά μου, σε πιο ανθρώπινους ρυθμούς.
Είμαι ερασιτέχνης φωτογράφος τοπίου, τα τελευταία 3 χρόνια δίνω ιδιαίτερη αγάπη και έμφαση στην αστροφωτογραφία. Οι νυχτερινές λήψεις με μαγεύουν, και απολαμβάνω τις ώρες που βρίσκομαι στην φύση μακριά από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.
Η περιοχή των Καλαβρύτων είναι από τα αγαπημένα μου μέρη, καθώς θεωρείται μια απο τις πιο "σκοτεινές" περιοχές της Ευρώπης, με μηδαμινή φωτορύπανση από τα φώτα γειτονικών πόλεων και άρα προσφέρει καλύτερη θέαση του νυχτερινού ουρανού.
Για αυτό τον λόγο, έρχομαι αρκετές φορές στα Καλάβρυτα, με κύρια προτίμηση το τηλεσκόπιο Αρίσταρχος, για τον εκπληκτικό ουρανό που προσφέρει λόγω της τοποθεσίας του.
Το αποτέλεσμα της εκπληκτικής δουλείας αποτυπώνεται  στο βραβευμένο πλέον βίντεο. Δείτε το: 



Για την δημιουργία του βίντεο χρησιμοποιήθηκαν οι μηχανές: Nikon D810, Nikon D800, Nikon D610, Nikon D7000, Nikon D7100, Canon EOS 6D και GoPro 4 Silver και από φακούς τους Nikon AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR, Nikon AF-S NIKKOR 20mm f/1.8G ED, Nikon AF-S NIKKOR 24-70mm f/2.8G ED, Canon 17-40 f/4, Canon 50mm f/1.8, Sigma 35mm f/1.4 Art, Samyang 14mm f/2.8 - Nikon, Samyang 14mm f/2.8 - Canon.
Ειδικός εξοπλισμός: Vixen Polarie, Star Adventurer Skywatcher, Digislider Timelapse & Video Kit, Manfrotto 190XPOB ballhead, Benro Travel Angel III, Tablets & Smartphones για χρήση της εφαρμογής Triggertrap.
To τελικό βίντεο χρειάστηκε 650 ώρες επεξεργασίας για να φτάσει στην τελική του μορφή.
«Τα κατάφερα μπαμπά, το βίντεο είναι έτοιμο» γράφει ο  Παναγιώτης Φιλίππου στο συγκινητικό του ποστ προς τον πατέρα του, που όπως λέει του έδωσε τη δύναμη να αντέξει και το κρύο και τη ζέστη και να τραβήξει τις εικόνες αυτές: «Μπαμπά, το βίντεο αυτό είσαι εσύ, εσύ είσαι οι "Greek Skies"».
Ο Κωνσταντίνος Φιλίππου, πατέρας του Παναγιώτη, πέθανε από καρκίνο, ενώ από την ίδια νόσο είχε χτυπηθεί και ο ίδιος ο Παναγιώτης. Όπως αναφέρει στο προσωπικό του blog, οι γιατροί του έδιναν τρεις έως έξι μήνες ζωής, όμως ως εκ θαύματος, όχι μόνο βρήκε τη δύναμη να μην τον πάρει από κάτω, αλλά κατόρθωσε τελικά και νίκησε τον καρκίνο: «Ο καρκίνος ήταν το πολυτιμότερο δώρο που μου έστειλε ο Θεός. Ξέρω πως ακούγεται περίεργο, αλλά μέσα από αυτή τη διαδικασία, κατάφερα να ανακαλύψω ποιος είναι ο καλύτερός μου φίλος, οι καλύτεροί μου φίλοι, αυτοί που θα έπρεπε να είναι μαζί μου και στις καλές στιγμές.».

Εμείς τους ευχαριστούμε θερμά για την διαφήμιση που κάνουν στο τόπο μας μέσα από μια πραγματικά εξαιρετική δουλειά και τους ευχόμαστε πάντα υγεία και κάθε καλό! 

ΣΗΜ: Ευχαριστούμε θερμά τον Χριστόφορο Αναγνωστόπουλο για την παραχώρηση των φωτογραφιών που δημοσιεύουμε και είναι από τα Καλάβρυτα όπως επίσης και τον δημιουργό του βίντεο Παναγιώτη Φιλίππου για όλες τις πληροφορίες



Κωνσταντίνος Φιλίππου και Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.