HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Καλαβρύτων στην Ελληνική Αστυνομία

Τα συγχαρητήρια και τις ολόθερμες ευχαριστίες και του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, απέσπασε ο Υποστράτηγος Διευθυντής της Π...

Τα συγχαρητήρια και τις ολόθερμες ευχαριστίες και του Δημάρχου Καλαβρύτων κ. Γιώργου Λαζουρά, απέσπασε ο Υποστράτηγος Διευθυντής της Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος της Ελληνικής αστυνομίας κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, κατά τη λιτή τελετή παράδοσης του κλαπέντος και ανευρεθέντος τιμίου λειψάνου του αριστερού χεριού του Αγίου Χαραλάμπους, που έγινε, χθες, Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, το μεσημέρι, στην Ιερά Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς κατά την τελετή αυτή, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αξίζουν συγχαρητήρια και έπαινοι στην Ελληνική Αστυνομία, στον Περιφερειακό Διευθυντή Υποστράτηγο κ. Αριστείδη Ανδρικόπουλο, το Διευθυντή της Διεύθυνσης Αχαΐας Ταξίαρχο κ. Ιωάννη Σεϊντή, το Διευθυντή Ασφάλειας Αχαΐας κ. Απόστολο Μαρτζάκλη και στους επιτελείς τους, καθώς και στο Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων κ. Χρήστο Κουτσουπιά και Αιγίου και στο προσωπικό τους, οι οποίοι, με υποδειγματικό και άριστο συντονισμό, με επιστημονικά μελετημένο τρόπο και με εκπληκτική οργάνωση και ταχύτητα, κατάφεραν, να εξιχνιάσουν, μέσα σε μόλις τρεις (3) περίπου ώρες, μια διακεκριμένη και με τεράστια ηθική απαξία εγκληματική πράξη, την κλοπή του ιερού λειψάνου του αριστερού χεριού του Αγίου Χαραλάμπους, που φυλασσόταν, από το 16ο αιώνα περίπου, στα ιερά κειμήλια της ιστορικής Ιεράς Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων.
Η άμεση και ταχεία επέμβαση, ο συντονισμός των ενεργειών, η εξονυχιστική διερεύνηση και συλλογή στοιχείων για το έγκλημα, η εκπληκτική αποτελεσματικότητα της δράσης, ο ζήλος και η αποφασιστικότητα των αστυνομικών μας, οδήγησε στην ανεύρεση και σύλληψη των ρουμάνων δραστών, στην ανεύρεση του κλαπέντος και αποκρυβέντος ιερού λειψάνου και στην επιστροφή και παράδοσή του, σήμερα, στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, εκεί που βρίσκεται, ως ιερό και φωτεινό κειμήλιο της οικουμενικής ορθοδοξίας και του απανταχού ελληνισμού, από αιώνες.
Αυτές οι πράξεις υπηρέτησης του καθήκοντος, μαζί με τις άλλες σημαντικές επιτυχίες που έχει να επιδείξει η Αστυνομία της Περιφέρειας μας στην καταπολέμηση του εγκλήματος είναι, που καταξιώνουν, την Ελληνική Αστυνομία, τους ηγήτορες και το προσωπικό της, στη συνείδηση του κάθε Καλαβρυτινού και του κάθε Έλληνα, ως τον άγρυπνο φρουρό και προστάτη, τόσο των ατομικών, όσο και των δημόσιων και συλλογικών έννομων αγαθών, δικαιωμάτων και συμφερόντων του.

Εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου, καθώς και τις ευχαριστίες όλων των Καλαβρυτινών και εύχομαι ο Άγιος Χαράλαμπος, το Ιερό και Τίμιο χέρι του οποίου θα προσκυνούμε στο Μέγα Σπήλαιο, να χαρίζει πάντα επιτυχίες στην Ελληνική Αστυνομία και υγεία και δύναμη στο προσωπικό της».





ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Όλες οι λεπτομέρειες της κλοπής στο Μέγα Σπήλαιο
Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως για την κλοπή στο Μέγα Σπήλαιο


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.