HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΝΩ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑ: Με κατάνυξη και πλήθος πιστών, η γιορτή του Αγ. Παντελεήμονα (φωτο)

Με κατάνυξη, με αίσθηση ελευθερίας και ανοικτής καρδιάς προς το Θεό, πλήθος πιστών, κατοίκων της Κλειτορίας, της Άνω Κλειτορίας και των...

Με κατάνυξη, με αίσθηση ελευθερίας και ανοικτής καρδιάς προς το Θεό, πλήθος πιστών, κατοίκων της Κλειτορίας, της Άνω Κλειτορίας και των γύρω χωριών, ανηφόρισαν, σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουλίου, στο λόφο Κοτρώνι της Άνω Κλειτορίας και παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία που τελέσθηκε στην εορτή και στη μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα, στο ομώνυμο όμορφο και περικαλές εξωκλήσι, που στέκει σαν φάρος στην κορυφή του λόφου και που φωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων και δεσπόζει στην κοιλάδα της Κλειτορίας και της Κατσάνας.
Το εξωκλήσι αυτό κατασκευάσθηκε, πριν από λίγα χρόνια, από τον Καρνεσιώτη (Άνω Κλειτορία) σεβάσμιο και πιστό ιερέα Γεώργιο Αλεξόπουλο, που ιερουργούσε για χρόνια, σε εκκλησίες στην Αθήνα και στον Πόρο, την πρεσβυτέρα του Δήμητρα και τα τέκνα του και με τη συνδρομή πολλών άλλων πιστών, στο λόφο Κοτρώνι της Άνω Κλειτορίας, σε ένδειξη της αγάπης του και του σεβασμού του προς το Θεό και για να αποτελέσει το λίκνο και το φάρο της Ορθοδοξίας, στην ευρύτερη περιοχή.
Στη θεία λειτουργία, με αγιασμό και αρτοκλασία που τελέσθηκε, στο καταπληκτικό εξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα, προεξήρχε ο Πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας π. Χρήστος Τσάκαλος και συμμετείχαν, οι ιερείς Γεώργιος Αλεξόπουλος (ο δωρητής), Νικόλαος Παπαϊωάννου (εφημέριος της Κλειτορίας), Ασημάκης Κατσιαμέτης (εφημέριος των Κρινοφύτων) και Αθανάσιος Γεωργόπουλος (εφημέριος των Μποντιάδων) και ο διάκονος Χρήστος Μπίρμπας.
Στη θεία Λειτουργία, παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, οι Αντιδήμαρχοι Κλειτορίας και Καλαβρύτων Βασίλης Καρράς (που επιμελήθηκε και φρόντισε για τον καθαρισμό και τη χαλικόστρωση του δρόμου και την υδροδότηση του ναού) και Δημήτρης Χουλιάρας, η βοηθός Δημάρχου Χαρά Γεωργακοπούλου, οι Πρόεδροι των κοινοτήτων Κλειτορίας και Άνω Κλειτορίας Δημήτρης Μεντζέλος και Χρήστος Παπαγιαννόπουλος και πλήθος πιστών κατοίκων των γύρω χωριών.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ευχαρίστησε και έδωσε συγχαρητήρια στον πατέρα Γεώργιο Αλεξόπουλο, στην πρεσβυτέρα του Δήμητρα και στα παιδιά του και στους λοιπούς δωρητές που συνέβαλαν για να κατασκευασθεί το εξωκλήσι και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους συμπολίτες και πιστούς, χρόνια πολλά και ο Άγιος Παντελεήμων να χαρίζει, σε όλους, υγεία, ευτυχία και προκοπή.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, προσφέρθηκαν, άρτος, γλυκά και αναψυκτικά σ’ όλους τους προσκυνητές του εξωκλησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.