HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ - Εντυπωσιακή Άσκηση της Πυροσβεστικής Καλαβρύτων (φωτογραφίες)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 23 Μαΐου 2015 η Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς και Διάσωσης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2...


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 23 Μαΐου 2015 η Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς και Διάσωσης με την κωδική ονομασία «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015 » στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς η οποία απειλούσε την Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου και Επιχείρηση Διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων που βρίσκονταν εντός της Ιεράς Μονής.
Στην άσκηση συμμετείχαν Προσωπικό και Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, της 6η Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, του «Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού» Ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.
Την άσκηση παρακολούθησαν, εκ μέρους της Πυροσβεστικής ο Επιχειρησιακός Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος, Αξιωματικοί από την Π.Δ.Π.Υ. Δυτ. Ελλάδος και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων. Από τον Δήμο Καλαβρύτων παρέστησαν ο Δήμαρχος Γεώργιος Λαζουράς μαζί με τον Αντ/ρχο Πολιτικής Προστασίας Ευθύμιο Φλογερά και τον Αντ/χο Νικόλαο Μαγκαφά.
Την Άσκηση παρακολούθησαν επίσης εμπειρογνώμονες από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , οι οποίοι στην συνέχεια συνοδευόμενοι από τον Υποστράτηγο Νίκο Νικολακόπουλο επισκέφθηκαν τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Π.Υ. Καλαβρύτων όπου και τους ξενάγησε ο Διοικητής της Υπηρεσίας Αντιπύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων ευχαριστεί και δημόσια, όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν τόσο σημαντική και επιτυχημένη άσκηση, τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής καθώς και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Κο Γεώργιο Λαζουρά, για το ενδιαφέρον και την πολύπλευρη βοήθειά τους.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων, θα συνεχίσει να οργανώνει και να εκτελεί ανάλογες ασκήσεις θεωρώντας ότι βοηθούν στην αποτελεσματικότερη οργάνωση του μηχανισμού, για την αντιμετώπιση μεγάλων συμβάντων στην περιοχή μας.

Καλάβρυτα 24 Μαΐου 2015
Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς
Βασίλειος Αθ. Αλεξόπουλος
Α ν τ ι π ύ ρ α ρ χ ο ς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.