Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Το Αίγιο γιορτάζει την Πολιούχο του, θαυματουργό Παναγία Τρυπητή

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, επισημότητα και κατάνυξη, το γειτονικό Αίγιο θα τιμήσει και γιορτάσει και φέτος την Πολιούχο κ...


Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, επισημότητα και κατάνυξη, το γειτονικό Αίγιο θα τιμήσει και γιορτάσει και φέτος την Πολιούχο και προστάτιδά του, την Παναγία Τρυπητή, την Παρασκευή του Πάσχα 17 Απριλίου 2015 που είναι η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Το Ιστορικό Προσκύνημα «Ζωοδόχος Πηγή» γνωστό σαν «Παναγία η Τρυπητή» του Αιγίου είναι από τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδος . Βρίσκεται στην παραλία Αιγίου, κτισμένο σε απόκρυμνο βράχο ύψους 30μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, μέσα σε Σπήλαιο (τρύπα). 
Σύμφωνα με την ευλαβή παράδοση - που στην Ορθόδοξη Εκκλησία είναι αξιόπιστη - στα μέσα του ΙΣΤ αιώνα δηλαδή περί το 1550 μ.Χ., κάποιος ναυαγός του Κορινθιακού Κόλπου, διακρίνει - μέσα στη νύκτα - ένα φως παρηγοριάς, σημάδι πως βρίσκεται κοντά σε στεριά. Γεμίζει θάρρος και ελπίδα. Επιστρατεύει όλες του τις δυνάμεις για να φθάσει εκεί που λαμπυρίζει το φως. Το πλησιάζει και διαπιστώνει με πολλή έκπληξη, πως βρίσκεται μπροστά σε μία εικόνα της Παναγίας, όπου φεγγοβολάει oλόκληρη και φωτίζει ολόγυρα.

Το πρόγραμμα της φετινής ιεράς πανηγύρεως έχει ως εξής:

Την παραμονή της εορτής, την Πέμπτη 16 Απριλίου 2014, στις 19.00, θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ.κ. Αμβροσίου, συμπαραστατουμένου και υπό άλλων Αρχιερέων. Θα επακολουθήσει ιερά Αγρυπνία, η οποία θα αρχίσει στις 23.00 το βράδυ της Πέμπτης 17 Απριλίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 2.30 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Την κυριώνυμο ημέρα, Παρασκευή 17 Απριλίου 2014 στις 8 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία θα χοροστατήσουν ο πολλοί Αρχιερείς, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβροσίου.

Αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, γύρω στις 10.45 το πρωί, θα γίνει η λιτάνευση της Θαυματουργού Εικόνος της Θεοτόκου. Τιμές θα αποδώσουν Τμήμα Στρατού και των τριών όπλων, καθώς και της Ελληνικής Αστυνομίας. Την πομπή θα πλαισιώσουν πλήθος φιλαρμονικών.

Να σημειώσουμε οτι σύμφωνα με το Λιμενικό Ταμείο Αιγίου, πως για αυτή την εβδομάδα, ενόψει της εορτής της Πολιούχου του Δήμου Αιγιαλείας Παναγίας Τρυπητής, είναι ανοιχτά και το παλιό και το νέο λιμάνι Αιγίου, στη διάθεση των προσκυνητών και των οχημάτων τους. Όσοι έρχονται από την οδό Μενελάου της Μυρτιάς, θα εξυπηρετούνται στο νέο λιμάνι και όσοι έρχονται από Ζωοδόχου Πηγής στο παλιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.