Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το πλήρωμα του Ρωσικού «Kruzenshtern» στα Καλάβρυτα

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytamews.com , στις 30 Μαρτίου 2015 στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των...


Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytamews.com, στις 30 Μαρτίου 2015 στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων με αφορμή την συμπλήρωση των 70 χρόνων από τη Νίκη της Ρωσίας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο του 1941 – 1945 προγραμματίζεται η είσοδος του εκπαιδευτικού ιστιοφόρου «Kruzenshtern» (Ρωσία) στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, στον μώλο Αγίου Νικολάου και από εκεί την Τετάρτη 1η Απριλίου, θα επισκεφτεί τα Καλάβρυτα με σκοπό να καταθέσει στεφάνια στο μνημείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, την Αγία Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο.
Οι εκδηλώσεις της 1ης Απριλίου στα Καλάβρυτα πραγματοποιούνται με την συνεργασία της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Το «Kruzenshtern» είναι τετρακάταρτος μυοδρόμωνας, ο οποίος κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του 1925-1926 στην Γερμανία στο Bremerhave.
Το 1946 δόθηκε στην τότε Σοβιετική Ένωση στα πλαίσια των γερμανικών αποζημιώσεων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Ονομάστηκε προς τιμήν του περίφημου Ρώσου θαλασσοπόρου Ιβάν Φίοντοροβιτς Κρουζενστέρν. Το πλοίο έχει ως βάση το λιμάνι της ρωσικής πόλης Καλινινγκράντ. Το ιστιοφόρο συμμετείχε σε πολλές υπερατλαντικές αποστολές και περίπλους της Γης.
Το «Kruzenshtern» θα παραμείνει συνολικά 4 ημέρες στον λιμένα Πατρών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πρόκειται να πραγματοποιηθεί αδελφοποίηση του Λιμένα της Πάτρας με τον Λιμένα της πόλης Καλινινγκράντ. 
Η υποδοχή του πλοίου στην Πάτρα θα διοργανώσει ο ΟΛΠ Πατρών με πρωτοβουλία του κ. Πλατυκώστα με το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσίας στην Πάτρα.
Το πλοίο «Kruzenshtern» θα είναι ανοιχτό για επισκέπτες στο λιμένα της Πάτρας από ώρα 10.00 π.μ έως 18.00 κάθε μέρα.
Το πλοίο «Kruzenshtern» θα αναχωρήσει από το λιμάνι της Πάτρας στις 2 Απριλίου στις 9:00 π.μ.
Ο συντονιστής του προγράμματος της παραμονής του πλοίου είναι το Επίτιμο Προξενείο της Ρωσίας στην Πάτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.