HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεκινά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 - Το πρόγραμμα και οι ομάδες

Ξεκινά την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 2015. Είναι το 66ο πού διοργανών...


Ξεκινά την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 στην Μελβούρνη της Αυστραλίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φόρμουλα 1 2015. Είναι το 66ο πού διοργανώνει η FIA και περιλαμβάνει 20 γκραν πρι. Ο Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσει την σεζόν προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον τίτλο του, ενώ η ομάδα της Mercedes θα είναι αυτή που θα υπερασπιστεί τον τίτλο των κατασκευαστών. Τους αγώνες θα μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός "ΑΛΦΑ"

Αλλαγές Κανονισμών
Τεχνικοί Κανόνες
Ο αριθμός των μονάδων ισχύος που επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει ένας οδηγός μειώνονται από πέντε που ήταν το 2014 σε τέσσερις το 2015.
Οι κανόνες σχετικά με το σύστημα σημείων εμπορίου για την ανάπτυξη των κινητήρων που εισήχθησαν το 2014 θα αλλάξει, επιτρέποντας στους κατασκευαστές να εκτελούν το μισό των βελτιώσεων που μπορούσαν να κάνουν το 2014. Η ανάπτυξη θα ξανά υποδιπλασιαστεί το 2016.
Μετά τις αντιδράσεις σχετικά με τις "άσχημες" μύτες των μονοθέσιων η FIA τροποποίησε τους κανόνες σχετικά με τις μύτες. Οι μύτες θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με το 2014, διατηρώντας μια ελάχιστη διατομή, αλλά θα πρέπει να μειώνεται σταδιακά μέχρι ένα σημείο με ένα σταθερό γραμμικό ρυθμό. Ουσιαστικά απαγορεύει το σχήμα δακτύλου που είδαμε το 2014 για ένα πιο προοδευτικό σχήμα. Επιπλέον, ο σχεδιασμός της μύτης πρέπει να είναι συμμετρικός και συνεπής με τον κεντρικό άξονα του μονοθέσιου με αποτέλεσμα να απαγορεύονται τα πιο εξωτικά σχέδια, όπως η προσέγγιση "twin-task" που χρησιμοποιούνταν από τη Lotus στο σασί της Ε22.
Το ελάχιστο βάρος των μονοθέσιων σε οποιαδήποτε στιγμή του αγώνα αυξήθηκε σε 702 κιλά.
Κάθε σύστημα ανάρτησης που εξοπλίζεται στους εμπρός τροχούς θα πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η απόκριση να εφαρμόζεται μόνο στους εμπρός τροχούς.
Κάθε σύστημα ανάρτησης που εξοπλίζεται στους πίσω τροχούς θα πρέπει να τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε η απόκριση να εφαρμόζεται μόνο στους πίσω τροχούς.
Οι πίνακες αντί-εισβολής και στις δύο μεριές του μονοθέσιου έχουν επεκταθεί προς τα πάνω στο χείλος του πιλοτηρίου και παράλληλα με το κεφάλι του πιλότου.
Αγωνιστικοί Κανόνες
Η μερική απαγόρευση των ενδοεπικοινωνιών μεταξύ των τεχνικών στα Πιτ και των οδηγών, που εφαρμόστηκε το 2014 στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης, θα επεκταθεί ώστε να περιλαμβάνει γενική απαγόρευση για την ανάλλαγή δεδομένων μεταξύ της ομάδας και των οδηγών, όπως συγκεκριμένες ρυθμίσεις κατανάλωσης καυσίμου.
Δεν θα υπάρχουν πια διπλοί βαθμοί στον τελευταίο αγώνα.
Μετά το σοβαρό ατύχημα του Ζούλς Μπιανκί στο Ιαπωνικό Γκραν Πρι μια νέα διαδικασία με όνομα Virtual Safety Car. Αυτή η διαδικασία μπορεί να εφαρμοστεί όταν χρειάζονται διπλές κίτρινες σημαίες σε οποιοδήποτε σημείο της πίστας όπου οι αγωνιζόμενοι ή οι υπάλληλοι μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο, αλλά οι συνθήκες δεν επιτρέπουν την είσοδο αυτοκινήτου ασφαλείας. Με τις συνθήκες της Virtual Safety Car οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να μειώσουν την ταχύτητα τους στην ταχύτητα που θα αναγράφεται στα τιμόνια τους.
Αν ένας αγώνας ανασταλεί τότε, τα μονοθέσια δεν θα παίρνουν θέση στην σειρά εκκίνησης αλλά θα σιγά σιγά θα εισέρχονται στα Πιτ. Η έξοδος των Πιτ θα είναι κλειστή και το πρώτο μονοθέσιο που θα φτάνει στα Πιτ θα φεύγει πρώτο με τα υπόλοιπα να ακολουθούν.
Αν οποιοσδήποτε από το προσωπικό ή τίποτα από τον εξοπλισμό κάποιας ομάδας μείνει στη σειρά εκκίνησης για περισσότερα από δεκαπέντε δευτερόλεπτα από το έναυσμα για τον γύρο σχηματισμού, ο οδηγός του μονοθέσιου θα πρέπει να εκκινήσει τον αγώνα από τα Πιτ. Αν ο οδηγός δεν ακολουθήσει τον συγκεκριμένο κανονισμό τότε θα λάβει 10 δευτερόλεπτα ποινής stop-and-go.
Η αντικατάσταση μιας ολόκληρης μονάδας ισχύος δεν θα επιφέρει πλέον ποινή. Αντιθέτως, οι ποινές θα εφαρμόζονται αθροιστικά για τα επιμέρους τμήματα της μονάδας ισχύος. Αν επιβληθεί μια τέτοια ποινή και η θέση εκκίνησης του οδηγού δεν του επιτρέπει να εκτίσει όλη την ποινή τότε το υπόλοιπο της ποινής δεν θα μεταφέρεται στον επόμενο αγώνα, αλλά θα επιβάλλεται με την μορφή χρονικής ποινής κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα.
Μαζί με την ποινή των 5 δευτερολέπτων που μπορεί να δοθεί κατά τη διάρκεια ενός προγραμματισμένου pit stop ενός οδηγού, μία νέα ποινή 10 δευτερολέπτων, θα εισαχθεί, για τον ίδιο λόγο.
Αν ένα μονοθέσιο θεωρείται πως αφέθηκε να οδηγηθεί σε επικίνδυνη κατάσταση κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, μια ποινή 10 δευτερολέπτων stop-and-go θα επιβληθεί στον οδηγό του συγκεκριμένου μονοθέσιου. Επιπλέον ποινή θα καταλογίζεται σε όποιον οδηγό που, κατά τη γνώμη των αγωνοδικών, συνεχίζει τον αγώνα ενώ γνωρίζει πως το μονοθέσιο είναι σε επικίνδυνη κατάσταση.
Η διαδικασία των προκριματικών διευκρινίζεται περεταίρω για να καλύπτει οποιοδήποτε αριθμό μονοθέσιων για την σειρά εκκίνησης. Αν υπάρχουν 24 μονοθέσια, 7 θα αποκλειστούν σε καθένα από τους 2 πρώτους προκριματικούς γύρους, αν υπάρχουν 22 μονοθέσια, 6 θα αποκλειστούν σε καθέναν από τους 2 πρώτους προκριματικούς γύρους κλπ.
Η διαδικασία για το Αυτοκίνητο Ασφαλείας τροποποιήθηκε. Με το που περάσει το τελευταίο μονοθέσιο το αυτοκίνητο ασφαλείας, τότε αυτό θα επιστρέψει στα πιτς στον επόμενο γύρο. Είναι μία αλλαγή στην προηγούμενη το οποίο προϋπέθετε τα μονοθέσια που δεν έχουν συμπληρώσει τον γύρο να περιμένουν στο πίσω μέρος της ουράς μέχρι το αυτοκίνητο ασφαλείας να επιστρέψει στα πιτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.