HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι νέοι Βουλευτές Αχαΐας

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων στο νομό Αχαΐας. Στο νομό σύμφωνα με το ΥΠΕΣ ο ΣΥΡΙΖ...



Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων των υποψηφίων βουλευτών όλων των κομμάτων στο νομό Αχαΐας. Στο νομό σύμφωνα με το ΥΠΕΣ ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 3 βουλευτές, 1 η ΝΔ, 1 το ΚΚΕ, 1 το ΠΟΤΑΜΙ, 1 οι ΑΝ.ΕΛ. και 1 η Χρυσή Αυγή. Οι 8 βουλευτές της Αχαΐας είναι οι:
ΣΥΡΙΖΑ: Κανελλοπούλου Μαρία του Ανδρέα 21.959
Χατζηλάμπρου Βασιλειος του Σάββα 21.657
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σια) του Πέτρου 15.405
ΝΔ: Kατσανιώτης Ανδρέας του Ιωάννη
ΑΝ.ΕΛ: Νικολόπουλος Νικόλαος του Ιωάννη 3.732
ΚΚΕ: Καραθανασόπουλος Νικόλαος του Πέτρου 4.853
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: Φωτήλας Ιάσων του Ασημάκη 1.803
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Αρβανίτης - Αβράμης Μιχαήλ του Κωνσταντίνου 3.781
--------------------------------------------------------------------------------------
ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ
Ηθοποιός. Βουλευτής Αχαΐας το 2012, μέλος της Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Γερμανικών Αποζημιώσεων κ.α. Συντονίστρια της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΕΚΕ) Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ. Κατάγεται από τα Καλάβρυτα. Απόφοιτη της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Λαϊκού Πειραματικού Θεάτρου.
Ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Δραματικών Σχολών, Σχολών Χορού και Κινηματογράφου. Εργάστηκε στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, ενεργό μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
Συμπεριελήφθη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλες σχεδόν τις εκλογικές αναμετρήσεις: Νομαρχιακές εκλογές 2006 (Αττική), Βουλευτικές εκλογές 2007 και 2009 (Αχαΐα), Δημοτικές εκλογές 2010 (Αθήνα - Δημοτική Σύμβουλος με την Ανοιχτή Πόλη). Το 2012 εξελέγη πρώτη σε ψήφους βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ
Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είναι βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ. Γεννήθηκε στην Αθήνα από μικρασιατική οικογένεια και μεγάλωσε στη γειτονιά των προσφυγικών πολυκατοικιών στους Αμπελόκηπους. Σπούδασε στα ΚΑΤΕΕ Πάτρας. Επί είκοσι επτά χρόνια εργάστηκε ως τεχνολόγος ακτινολόγος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».
Διατέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων «Ο Ιπποκράτης», καθώς και αντιπρόσωπος στο Νομαρχιακό Τμήμα Αχαΐας της ΑΔΕΔΥ. Το 2006 εκλέχθηκε νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας και το 2010 περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, ως επικεφαλής της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών».
Τον Μάιο του 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, θέση στην οποία επανεξελέγη τον Ιούνιο του ίδιου έτους. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Μανούσου και έχουν δύο παιδιά, τη Σοφία και τον Παναγιώτη.

ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΥΡΙΖΑ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Είναι Kαθηγήτρια Ιστορίας, Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Ειδικεύεται στην Τουρκική και Κυπριακή Ιστορία, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ. Γνωρίζει Γαλλικά, Αγγλικά, Τουρκικά. Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος της Ο.Μ των Πανεπιστημιακών-Ερευνητών, μέλος του ΔΣ της εφημ. «Αυγή» και του ρ/φ «στο Κόκκινο» και του Ινστιτούτου «Ν. Πουλαντζάς». Έχει σημαντική πολιτική δράση κυρίως στη Γαλλία με ομιλίες και εκδηλώσεις για την ελληνική κρίση. Είναι στην Επιτροπή για τη συγγραφή της Ευρωπαϊκής Ιστορίας της Αριστεράς που έχει συγκροτηθεί στο Παρίσι.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΤΣΑΝΙΩΤΗΣ-ΝΔ

Γεννήθηκε το 1969 στην Πάτρα με καταγωγή από το Σούβαρδο Καλαβρύτων. Οι σπουδές του στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής, ήταν ο λόγος που έφυγε από την πόλη που μεγάλωσε. Η πρώτη επίσημη επαγγελματική του εμπειρία ήρθε το 1999 στην εταιρία «Τεχνικές Εκδόσεις» ως υπεύθυνος του περιοδικού Gardening. Το 2000 ανέλαβε εμπορικός διευθυντής στην εταιρία Powernet S.A., ενώ στη συνέχεια μετακινήθηκε στην εταιρία OPTICOM S.A. (θυγατρική του ομίλου ΓΕΡΜΑΝΟΣ) στην ίδια θέση.
Διατέλεσε Γενικός Διευθυντής και μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΝΕ S.A. ενώ αργότερα διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΕΟΝΕ S.A. μέτοχοι της οποίας ήταν η «Καθημερινή» , ο Σκάι 100,3, ο Όμιλος Αττικών Εκδόσεων και η E. Dynamics. Το 2004 ανέλαβε τη θέση του διευθυντή Μάρκετινγκ και Δημοσίων Σχέσεων της εφημερίδας «Καθημερινή.
Από τον Νοέμβριο του 2007 έως το 2009 διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) Α.Ε. και εν συνεχεία δημιούργησε τη δική του εταιρία συμβούλων επικοινωνίας για Μ.Μ.Ε., την A.S.A.P.
Από το 2012 μέχρι διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια ως μέλος της Συγκλήτου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου την περίδο 1989 έως 1991.
Το 1992 ορίστηκε υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού και Ενημέρωσης της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, ενώ από το 2003 έως το 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων Αττικής. Στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014, ήταν υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και κατέλαβε τη δεύτερη θέση.


ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΚΕ
Βουλευτής Αχαΐας του ΚΚΕ, μέλος του Τμήματος Οικονομίας της Κεντρικής Επιτροπής και της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου 1963. Οικονομολόγος, στο επάγγελμα. Εξελέγη βουλευτής Αχαΐας το 2007, το 2009 και το 2012.

ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ-ΑΝ.ΕΛ.
Γεννήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου 1958 στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Κοινωνική Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στην Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων (ΑΣΣΕ). Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τα «Οικονομικά της Εκκλησίας».
Υπήρξε ιδρυτής και εκδότης του περιοδικού "Νέος Λόγος" (1986 - 1996), ιδρυτής της εφημερίδας "Αγγελιοφόρος της Ενημέρωσης" (1997 - 1998), ιδιοκτήτης έως το 1994 του ραδιοφωνικού σταθμού "ΜΕΛΛΟΝ FM" και του τηλεοπτικού σταθμού "ΜΕΛΛΟΝ TV" καθώς και ιδρυτικό μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "Πολιτικό Εντευκτήριο". Την περίοδο 2007 - 2009 διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων.
Κατοικεί στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Μανωλοπούλου, δημοτική σύμβουλο Πατρών, και έχουν αποκτήσει τέσσερα παιδιά.
Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με την πολιτική διατελώντας πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής Χίου (1979) και της νομαρχιακής επιτροπής Αχαΐας (1981) της ΟΝΝΕΔ. Στη συνέχεια αναμείχθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση εκλεγόμενος στις δημοτικές εκλογές του 1986 πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Πατρέων. Στις εθνικές εκλογές του Νοεμβρίου 1989 εξελέγη βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία για να επανεκλεγεί και σε αυτές του 1990.
Τον ίδιο χρόνο έθεσε υποψηφιότητα για τον δημαρχιακό θώκο, επικεφαλής της παράταξης «Μέλλον της Πάτρας», στις εκλογές όμως που ακολούθησαν ηττήθηκε συγκεντρώνοντας το 37,11% των ψήφων.
Στις εθνικές εκλογές του 1993, 1996, 2000 και 2004 επανεξελέγη βουλευτής Αχαΐας με τη ΝΔ, απέτυχε όμως να εκλεγεί το 2007. Στις βουλευτικές εκλογές του 2009 εξελέγη βουλευτής Αχαΐας συγκεντρώνοντας 21.705 ψήφους. Στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου και Ιουνίου 2012 επανεξελέγη και τις δύο φορές Βουλευτής Αχαΐας, πάντα με τη ΝΔ.
Την περίοδο 1990 - 1993 διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει χρηματίσει τακτικό μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης (2004 - 2007), τακτικό μέλος της Δυτικό - Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέλος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο των δομημένων Ομόλογων, αναπληρωτής γραμματέας της Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, μέλος της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων της Βουλής των Ελλήνων.
Τον Φεβρουάριο του 1997 συμμετείχε στις συναντήσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, των λεγόμενων "λοχαγών", με σημαντικότερη αυτή της Φιλοθέης στην οικία του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, στις οποίες αποφασίστηκε να προταθεί η αρχηγία στον Κώστα Καραμανλή ως τρίτη λύση. Ως στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας συμμετέχει στα όργανα και τις επιτροπές του κόμματος.
Έχει διατελέσει μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, γραμματέας στη κεντρική διοίκηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - Μ.Κ.Ο, γραμματέας Συνδικαλισμού κεντρικής διοίκησης, γραμματέας Τεκμηρίωσης στην κεντρική διοίκηση ενώ παραμένει μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.
Διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που εξετάζει νομοσχέδια και προτάσεις νόμων των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, επίσης πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Μεσογείου (ΡΑΜ) καθώς και τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας.
Ανέλαβε υφυπουργός Εργασίας στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που ορκίστηκε στις 21 Ιουνίου 2012. Λίγες μέρες αργότερα, στις 9 Ιουλίου 2012, ο Νίκος Νικολόπουλος παραιτήθηκε λόγω της διαφωνίας του για το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Απαλλάχθηκε των καθηκόντων του στις 12 Ιουλίου και στη θέση του τοποθετήθηκε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στις 3 Αυγούστου 2012 διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Στις 10 Μαΐου 2013 ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα, το οποίο στη συνέχεια εξελίχθηκε στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, το οποίο ιδρύθηκε τις 23 Μαΐου 2013 με πρόεδρο τον ίδιο.
Στις 7 Οκτωβρίου 2014 εντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.


ΙΑΣΩΝ ΦΩΤΗΛΑΣ-ΠΟΤΑΜΙ
Ο Ιάσων Φωτήλας γεννήθηκε στη Πάτρα στις 25 Σεπτεμβρίου 1969 με καταγωγή από την Κερπινή Καλαβρύτων. Είναι Δικηγόρος στο επάγγελμα. Είναι γιος του Ασημάκη Φωτήλα και της Αλίκης Κακούρη. Προέρχεται από μια οικογένεια με έντονη πολιτική δράση ήδη από τον παππού του Αριστοτέλη Φωτήλα. Ο πατέρας του Ασημάκης Φωτήλας διατέλεσε υφυπουργός εξωτερικών και αργότερα αποδήμου Ελληνισμού και στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Ο Μιχάλης Αρβανίτης γεννήθηκε το 1944 στην Αθήνα, από πατρινούς γονείς. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε δικηγόρος του Γιάννη Καλαμπόκα. Εξελέγη βουλευτής με την Χρυσή Αυγή, το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.