HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ενημέρωση Σχολής Γονέων Ιερά Μητροπόλεως Καλαβρύτων

Την Δευτέρα 26.01.2015 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας η ομιλία της Ψυχολόγου κ. Χαράς Θεοδωρα...

Την Δευτέρα 26.01.2015 πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της σχολής Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας η ομιλία της Ψυχολόγου κ. Χαράς Θεοδωρακοπούλου με θέμα «Η ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ:Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ».
Η κ. Θεοδωρακοπούλου τόνισε ότι σημαντικά πρόσωπα διά την ψυχοσεξουαλική ανάπτυξη των παιδιών είναι οι γονείς. Κάθε παιδί καλά ενημερωμένο, που νιώθει όμορφα με το φύλο του, με το σώμα του και τη σεξουαλικότητά του, είναι πιθανότερο να κάνει υγιείς σχέσεις και να λειτουργήσει με υπευθυνότητα μέσα σε αυτές μελλοντικά στην ενήλικη ζωή του.
Η διαπαιδαγώγηση ξεκινάει με τον ερχομό του παιδιού στον κόσμο. Από την μικρή ηλικία το παιδί αρχίζει να αναρωτιέται για το πώς ήρθε στη ζωή, σχετικά με το φύλο του. Οι γονείς θα πρέπει, ανάλογα κάθε φορά με την ηλικία των παιδιών, να απαντούν συγκεκριμένα στις ερωτήσεις τους, να τους εξηγήσουν τις σωματικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα, να χρησιμοποιούν για το σκοπό αυτό κατάλληλα εκπαιδευτικά βιβλία, και με κατάλληλες μεθόδους να τα μάθουν να αυτοπροστατεύονται στην σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.
Ιδιαίτερα στην προεφηβική οι γονείς θα πρέπει να ενημερώσουν τα παιδιά τους για τις επικείμενες αλλαγές στο σώμα τους και να εξηγήσουν τον μηχανισμό της αναπαραγωγής με περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ στην εφηβική και μετεφηβική ηλικία (12-18 ετών) θα πρέπει να τα ενημερώσουν για την εγκυμοσύνη, την προφύλαξη, και τα μεταδιδόμενα νοσήματα.
Οι γονείς οφείλουν να υπογραμμίσουν στα παιδιά τους ότι η έναρξη της σεξουαλικής ζωής σε χαμηλή ηλικία ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την σωματική και ψυχική τους υγεία. Πρώιμες σεξουαλικές επαφές δεν οδηγούν σε καλύτερη σεξουαλική και συναισθηματική ζωή στην ενήλικη περίοδο. Αντίθετα μάλιστα, δημιουργούν προϋποθέσεις κακών ή προβληματικών ερωτικών σχέσεων στο μέλλον. Ακολούθησε συζήτηση με τους γονείς.
Στη συνέχεια, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, τιμήθηκαν οι νέοι που έλαβαν μέρος στον Αγιασμό των Υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων. Δόθηκε τιμητικό δίπλωμα μαζί με ένα συμβολικό δώρο στους Αλέξανδρο Φατούρο, Αντώνιο Πέρσο, και τα δύο αδέλφια Ειρήνη και Γεώργιο Φιλιππάτο, οι οποίοι έπιασαν τον Τίμιο Σταυρό, και από ένα συμβολικό δώρο στους Βασίλειο Ρόζο, Σπύρο Σταυρόπουλο, Χρήστο Στεργίου, Ανδρέα Μιχαλόπουλο, Γεώργιο Τζάκη, Πέτρο Νούνη, Χαράλαμπο Κούτρα, Αναστάσιο Βλάχο, Πέτρο Μπάμπουρα, Μιχάλη Διαμαντόπουλο. Ευχόμαστε όλοι οι νέοι μας να έχουν μία ευλογημένη και καλή χρονιά με υγεία.
Η επόμενη συνάντηση της Σχολής Γονέων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 02.02.2015 στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος Κουλούρας, όπου θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Φιλόθεος Νικολάκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με θέμα «ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΩΣ ΜΗΤΕΡΑΣ» .
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.