Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Βουραϊκός - Χρώματα, εικόνες και αρώματα (βίντεο)

Του Αλέξη Λεχουρίτη  Πριν από έναν αιώνα και κάτι χρόνια, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού - Καλαβρύτων, ξεκινώντας από την παρα...


Του Αλέξη Λεχουρίτη 
Πριν από έναν αιώνα και κάτι χρόνια, ο οδοντωτός σιδηρόδρομος Διακοπτού - Καλαβρύτων, ξεκινώντας από την παραλιακή πόλη του Διακοπτού και παράλληλα με τα χνάρια του ποταμού, έφτιαξε γέφυρες, τρύπησε σήραγγες, έριξε "δόντια" και κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι τα Καλάβρυτα.
Από τότε και μέχρι σήμερα, ο Βουραϊκός ποταμός και ο "Οδοντωτός" πορεύονται μαζί.Το τραινάκι ενσωματώθηκε τόσο καλά στο φυσικό περιβάλλον, που μοιάζει σαν να ήταν πάντα εκεί. Ο τρόπος της κατασκευής του δεν επιβάρυνε το οικοσύστημα του φαραγγιού. Με το ξύλο και την πέτρα της περιοχής, οι τεχνικοί έκαναν για χάρη του τραίνου έργα που νομίζεις ότι τα έφτιαξε η φύση από μόνη της.

Αν έχετε μαγευτεί έστω και μία φορά από την θέα στο καταπράσινο φαράγγι, όπως φαίνεται μέσα από τους συρμούς του Οδοντωτού, αναμφίβολα θα ενθουσιαστείτε από τα χρώματα, τις μυρωδιές και τους ήχους της φύσης που απλώνονται μπροστά σας καθώς το περπατάτε.

Τα τούνελ και οι γέφυρες του Οδοντωτού σπάνε ευχάριστα την πράσινη αρμονία του τοπίου, το οποίο συνθέτουν πλατάνια, οξιές, ελιές, κουτσουπιές και πικροδάφνες. Η υπέροχη φύση των Καλαβρύτων είναι διαθέσιμη να την απολαύσετε κάθε εποχή, μέσα στα βαγόνια η πάνω στις ράγες....Άλλωστε, «άλλο να τα "βλέπεις" μέσα από τον συρμό του Οδοντωτού και άλλο να τα "γεύεσαι" με τα πόδια».

«Όποιος έχει περπατήσει πάνω σε σιδηροδρομικές γραμμές, γνωρίζει τη μυρωδιά της «πισσαρισμένης τραβέρσας», το άρωμα των δέντρων, των λουλουδιών, των βρεγμένων φύλλων, του νερού τη δροσιά και τη βοή, τα κελαηδίσματα των πουλιών... έχει έρθει στο ΦΑΡΑΓΓΙ του ΒΟΥΡΑΙΚΟΥ.



Αλέξης Λεχουρίτης
Δημιουργός-Διαχειριστής
odontotos.com



Aπολαύστε το βίντεο του καλού μας φίλου Κωνσταντίνου Γώγη και θα καταλάβετε ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.