HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στο Βερολίνο παιδιά των Καλαβρύτων αμέσως μετά την ημέρα του Ολοκαυτώματος

Στην Γερμανία θα βρεθούν παιδιά-μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων αμέσως μετά από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Καλαβρυτι...

Στην Γερμανία θα βρεθούν παιδιά-μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων αμέσως μετά από τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος (14 έως και 17 Δεκεμβρίου 2014), στα πλαίσια της συμμετοχής του Δήμου Καλαβρύτων στο Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας 
Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, έδρα του οποίου θα είναι η Πελοπόννησος (πιθανόν η Τρίπολη σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ.Πέτρου Τατούλη και του εντεταλμένου του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογένειας, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεότητας της Γερμανίας κ. Rolf Stockel) αποτελεί έναν ανεξάρτητο φορέα, βασισμένο σε διεθνή διμερή συνθήκη μεταξύ της Ελλάδος και της Γερμανίας και στα πλαίσια της λειτουργίας του υπάρχει και η ανταλλαγή μαθητών στις δυο χώρες. Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων αποφάσισε την αποστολή της Φιλαρμονικής στο Βερολίνο οχι ως "Φιλαρμονική" αλλά σαν ομάδα Καλαβρυτινών παιδιών. 
Να θυμηθουμε τι είναι το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υφ. Εξωτερικών της Γερμανίας: Το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας " πρόκειται να προωθήσει επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις με σκοπό τη συνολική ιστορική επεξεργασία των γεγονότων του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Η χρηματοδότηση προγραμμάτων αποσκοπεί στη δημιουργία μιας κοινά αποδεκτής ελληνογερμανικής ιστορικής μνήμης, αλλά και στο να σταλεί το μήνυμα της πρόθεσης συμφιλίωσης στις μαρτυρικές κοινότητες. Η έρευνα γύρω από την κοινή ιστορία των δύο χωρών πρόκειται δηλαδή να επεκταθεί."

Ήδη στα Καλάβρυτα υπάρχουν οι πρώτες αντιδράσεις από γονείς και μαθητές....

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.