HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Δημόσια Υγεία είναι δικαίωμα του Πολίτη

γράφει η Σία Παπαγιαννοπούλου Mέσω της επιστολής μου θέλω να υποβάλλω διαμαρτυρία στους ιθύνοντες, για ανύπαρκτες υπηρεσίες περίθαλψης...

γράφει η Σία Παπαγιαννοπούλου
Mέσω της επιστολής μου θέλω να υποβάλλω διαμαρτυρία στους ιθύνοντες, για ανύπαρκτες υπηρεσίες περίθαλψης, φροντίδας και προστασίας του ατομικού ανθρώπινου δικαιώματος, την Υγεία! Πρόσφατα στη πόλη των Καλαβρύτων συνέβη ατύχημα σε μέλος της οικογένειάς μου. Από τη πτώση προκλήθηκε βαρύτατος τραυματισμός και κρίθηκε αναγκαίο να διακομισθεί επειγόντως σε πλησιέστερο Νοσοκομείο του Αιγίου ή της Πάτρας. 
Το Νοσοκομειο Καλαβρύτων που λειτουργεί απλώς ως Κέντρο Πρώτων Βοηθειών, ασφαλώς και δεν ήταν δυνατό να αντιμετωπίσει ένα τέτοιο επείγον περιστατικό που έχρηζε άμεσα χειρουργικής επέμβασης και εφόσον ασθενοφόρο δεν υπήρχε, αναλάβαμε την ευθύνη να μεταφέρουμε με το Ι.Χ.τον τραυματία με αφόρητους πόνους και με κίνδυνο επιδείνωσης της κατάστασής του τελικώς εισήχθη εσπευσμένα σε χειρουργική επέμβαση.Ευνόητο να υποθέσει κανείς τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες ο τραυματίας υπέφερε τη διαδρομή, με τους αφόρητους πόνους,την αγωνία τόσο του ιδίου, όσο και τη δική μας που πήραμε το ρίσκο μη έχοντας άλλη επιλογή.. Η προσωπική μου περιπέτεια αποτελεί ένα απο τα πολλά περιστατικά που τακτικά συμβαίνουν στην ευρεία περιοχή των Καλαβρύτων, με τα πολλά χωριά πέριξ, ένα τουριστικό προορισμό, μια ανεπτυγμένη περιοχή, ένα κέντρο πολιτισμού όλων των εποχικών περιόδων και ιδιαίτερα το χειμώνα που λειτουργεί το χιονοδρομικό κέντρο, όπου αυξάνονται και οι πιθανότητες ατυχημάτων. Τα περιστατικά αυτά όπου η διακομιδή των ασθενών γίνεται δραματική χωρίς ασθενοφόρο, που αναλαμβάνουν οι ανίδεοι ιδιώτες υπ ευθύνη τους, ή ακόμη και ο εκάστοτε γιατρός, με τα επιβατηγά αυτοκίνητά τους, είναι γνωστό ότι συμβαίνουν συχνά, ωστόσο αποσιωπούνται, δεν αντιδρά κανείς για τις ανύπαρκτες ιατρικές υπηρεσίες, για τις οποίες όλοι ως φορολογούμενοι πολίτες έχουμε προπληρώσει στους ασφαλιστικούς κρατικούς φορείς και που λόγω λιτότητας στερούμαστε το αναφαίρετο σε όλους κοινωνικό αγαθό της Υγείας! 
Η Δημόσια Υγεία είναι δικαίωμα του Πολίτη βάσει του Συντάγματος και το Κράτος μέσω των εκπροσώπων του, των λειτουργών που εμείς ως πολίτες με την ψήφο εμπιστοσύνης επιλέξαμε, έχει την υποχρέωση να μεριμνά, να παίρνει μέτρα για την προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας! Αντί αυτού, προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, μας εγκαταλείπουν στα χέρια οικονομικών συμφερόντων της κρίσης, αδιαφορώντας για τη ζωή μας! Αξιώνω την άμεση λήψη μέτρων που είναι υποχρέωση όλων των αρμοδίων που υπηρετούν τον σκοπό αυτό, που δεν είναι άλλος απο την προστασία Υγείας, το βασικό και πολυτιμότερο ανθρώπινο αγαθό!!
Σία Παπαγιαννοπούλου
Καρνέσι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.