HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΝΑΣΙΑ Καλαβρύτων - Ο καλοκαιρινός απολογισμός των εκδηλώσεων του Συλλόγου

Φίλες και Φίλοι Κάθε χρόνο τον δεκαπενταύγουστου έχουμε την μεγάλη χαρά αλλά και την μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία να βρεθούμε οι πιο πολλ...

Φίλες και Φίλοι
Κάθε χρόνο τον δεκαπενταύγουστου έχουμε την μεγάλη χαρά αλλά και την μεγαλύτερη ίσως ευκαιρία να βρεθούμε οι πιο πολλοί στο χωριό μας, να απολαύσουμε την ομορφιά του, να δούμε και να μιλήσουμε με τους συγχωριανούς και φίλους μας να διασκεδάσουμε αλλά και να συζητήσουμε για το πώς μπορούμε να πάμε το χωριό ακόμα ποιο μπροστά, φυσικά με την συμμετοχή όλων μας.
Φέτος, με απόφαση του ΔΣ του συλλόγου μας, οργανώσαμε εκδηλώσεις το τριήμερο του δεκαπενταύγουστου 14- 17/08 με μεγάλη επιτυχία και από πλευράς συμμετοχής αλλά και διασκέδασης και κεφιού. Πιο αναλυτικά παρακάτω παρουσιάζουμε για ενημέρωση όλων μας τι έγινε σε κάθε μία από αυτές τις εκδηλώσεις:

1. Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014 , απόγευμα 19.00
Τελέστηκε Εσπερινός στην εκκλησία της Παναγίας και έγινε περιφορά της ιεράς εικόνας από τους κεντρικούς δρόμους του χωριού μας. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη .Όλα έγιναν εξαιρετικά και αυτό συνέβαλε αποφασιστικά η βοήθεια και η προσωπική εργασία συγχωριανών μας που επιμελήθηκαν τον χώρο γύρω από την εκκλησία αλλά και του εσωτερικού της εκκλησίας. Όλοι γνωρίζουμε ποιοι κάθε χρόνο επιμελούνται αυτών των εργασιών, τους ευχόμαστε να είναι πάντα καλά και τους ευχαριστούμε!
2. Παρασκευή 15 Αυγούστου
Παρακολουθήσαμε, σχεδόν όλοι οι παρευρισκόμενοι στο χωριό μας , με ευλάβεια την Παράκληση και την Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας από τον ιερό ναό της Παναγίας. Ακολούθησε η προσφορά γλυκισμάτων από κυρίες που εθελοντικά τα παρασκεύασαν τις οποίες ευχαριστούμε θερμά. Στο τέλος έγινε η κλήρωση της παραδοσιακής μπουγάτσας, όπως κάθε χρόνο γίνεται και όλοι είχαμε την δυνατότητα να γευτούμε ένα μικρό κομμάτι αυτού του θεσπέσιου παρασκευάσματος. Ευχαριστούμε τις παρασκευάστριες!
Το βράδυ 08.30 πραγματοποιήσαμε την εκδήλωση ‘’Νασιώτικο Αντάμωμα’’ στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Δημητρίου με συνεστίαση και δωρεάν προσφορά του κρασιού από τον σύλλογο μας. Κληρώθηκε κλιματιστικό, ψύξης θέρμανσης, προσφορά του συλλόγου και ‘’σφαχτού’’ προσφορά συγχωριανού μας. Η εκδήλωση ήταν πολύ επιτυχημένη με καθολική συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων στο χωριό μας (225 άτομα συμμετείχαν). Το κέφι και ο χορός κράτησε μέχρι νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας ! Στο κέφι συνέβαλε σημαντικά και το καινούργιο απόκτημα του συλλόγου μας, το νέο μας στερεοφωνικό ηχοσύνολο! που επιτέλους κάλυψε τις απαιτήσεις της εκδήλωσης μας! Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους βοήθησαν στην απόκτηση αυτού υλικού! Όμως οι προσφορές δεν τελειώνουν μόνο εδώ! Συγχωριανός μας χάρισε τρείς πυροσβεστήρες για την ασφάλεια της εκκλησίας μας και του εντευκτηρίου, άλλος συγχωριανός μας με προσωπική χρηματοδότηση, προσωπική εργασία αλλά και προσωπική εργασία και άλλων συγχωριανών μας κατασκευάζει δεξαμενή υδρομάστευσης και βρύση στην θέση Σουλινάρι που θα εγκαινιάσουμε την 26η Οκτωβρίου ημέρα που εορτάζει ο πολιούχος του χωριού μας Αγ. Δημήτριος! Τέλος άλλος συγχωριανός μας προσέφερε 200 ευρώ για να χρησιμοποιηθούν για τις ανάγκες του συλλόγου μας! Ευχαριστούμε θερμά όλους !
3. Σάββατο 16 Αυγούστου
Το απόγευμα 07.00 οργανώθηκε εκδήλωση αφιερωμένη στα παιδιά, στους νέους αλλά και στους μεγάλους! Από 2 έως 102 χρονών! Ξεκινήσαμε με παιδικά διασκεδαστικά παραδοσιακά παιγνίδια, όπως το λουκούμι με την οδοντογλυφίδα, το τρέξιμο μέσα σε τσουβάλια, την μεταφορά αυγών σε κουτάλι και την ζωγραφική με κλειστά μάτια! Στόχος μας ήταν να διασκεδάσουμε τους μικρούς μας φίλους, να δημιουργήσουμε δεσμούς φιλίας μεταξύ τους αλλά και δεσμούς αγάπης για το χωριό, το χωριό τους που θα αναλάβουν την τύχη του μετά από κάποια χρόνια! Η εμπνεύστρια και επιμελήτρια της εκδήλωσης των παιδιών Δήμητρα έκανε τέλεια δουλειά ! Συγχωριανός μας προσέφερε το φαγητό των παιδιών που πήραν μέρος στα παιγνίδια Στην συνέχεια η ορχήστρα μας ζωντανά με ένα μόνο μουσικό με την κιθάρα του, τον Γιώργο! μας άφησε αξέχαστες στιγμές μουσικής απόλαυσης! Η συμμετοχή και άλλων ταλαντούχων μουσικών μας πιστεύω ότι θα γίνει πραγματικότητα την επόμενη χρονιά που θα έχουμε πλήρως εξοπλισμένο το στερεοφωνικό ηχοσύνολο μας έτοιμο για να υποστηρίζει όλους τους μουσικούς μας!
Κλείσαμε ευχάριστα την βραδιά μας τραγουδώντας όλοι μαζί παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας τα οποία τραγουδήθηκαν από παλαιότερους συγχωριανούς μας που τους θυμηθήκαμε με νοσταλγία ! Ο χορός και το κέφι δεν έλειψαν και αυτή την βραδιά που συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες. Ο σύλλογος προσέφερε μεζεδάκια χοιρινού με πατάτες και αναψυκτικά , συγχωριανή μας τους ξηρούς καρπούς, ενώ συμπατριώτης μας το κρασί και το τσίπουρο .
4. Κυριακή 17 Αυγούστου
Η βραδιά της Κυριακής ήταν αφιερωμένη στα επιτραπέζια παιγνίδια , στην Δηλωτή! Είναι ένα παιγνίδι με τα χαρτιά της τράπουλας που παίζονταν πάρα πολύ συχνά, σχεδόν καθημερινά από τους παλαιότερους συγχωριανούς μας. Επιλέξαμε την ομαδική παραλλαγή του ώστε να υπάρχει συνεργασία , ομαδικό πνεύμα αλλά και διαφορετικές απόψεις μέχρι και διαφωνίες!
Έλαβαν μέρος 6 τετράδες παικτών και ο αγώνας ήταν σκληρός με μεγάλο ενδιαφέρον και διήρκεσε μέχρι την 1η πρωινή της Δευτέρας. Το έπαθλο ήταν 100 ευρώ για τον νικητή που προσέφερε συγχωριανός μας. Η συμμετοχή οπαδών ήταν πάνω από 100 άτομα που όλοι διασκέδασαν.
Στόχος των εκδηλώσεων μας ήταν να συναντηθούμε όλοι μαζί να διασκεδάσουμε και να αισθανθούμε ότι είμαστε όλοι στην μεγάλη μας οικογένεια, την οικογένεια του χωριού μας ! Επίσης να διασκεδάσουμε τους μικρότερους φίλους μας και να τους εμπνεύσουμε αγάπη για το χωριό τους και φιλία στις μεταξύ τους σχέσεις.
Πιστεύουμε ότι με την βοήθεια όλων μας πετύχαμε τους παραπάνω στόχους !
Σας ευχαριστούμε όλους Θερμά
Το ΔΣ του Συλλόγου των απανταχού


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.