HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Βουλή από τον Ν.Τσούκαλη το πρόβλημα διακομιδής ασθενών στα Καλάβρυτα

φωτό αρχείου από παλαιότερη επίσκεψη Νίκου Τσούκαλη στα Καλάβρυτα Ακάλυπτη ολόκληρη η επαρχία Καλαβρύτων στο θέμα της διακομιδής ασθ...

φωτό αρχείου από παλαιότερη επίσκεψη Νίκου Τσούκαλη στα Καλάβρυτα

Ακάλυπτη ολόκληρη η επαρχία Καλαβρύτων στο θέμα της διακομιδής ασθενών.
Ερώτηση προς τους κ.κ. Υπουργούς Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα το πρόβλημα των διακομιδών σε ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:
«Οξύτατο πλέον είναι το πρόβλημα των διακομιδών με απρόβλεπτες συνέπειες στην υγειονομική κάλυψη των ασθενών σε ολόκληρη την επαρχία Καλαβρύτων. Το πρόβλημα για την πόλη των Καλαβρύτων προέκυψε με την υπαγωγή των τεσσάρων οδηγών ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Καλαβρύτων στο ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΚΑΒ, το πλήρωμα βάρδιας σε κάθε ασθενοφόρο πρέπει να αποτελείται από δύο οδηγούς-διασώστες, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνονται οι απαραίτητες βάρδιες στο ως άνω νοσοκομείο (συμπληρώνονται οριακά 10 βάρδιες από τις απαιτούμενες 21 εβδομαδιαίως). Αντίθετα, στο Κ.Υ. Κλειτορίας οι οδηγοί ανήκουν στην 6η Υ.ΠΕ. και μέχρι πρόσφατα κάλυπταν οριακά τις βάρδιες, αφού δεν υποχρεώνονται να είναι δύο άτομα στη βάρδια αλλά ένα. Όμως η 6η Υ.ΠΕ. αποφάσισε να μετακινήσει έναν οδηγό από τους πέντε που υπηρετούσαν στο Κ.Υ. Κλειτορίας στα γραφεία της διοίκησης, αφήνοντας και την Κλειτορία με ελλείψεις, αφού ούτε εκεί πλέον καλύπτονται οι απαιτούμενες βάρδιες. Συνεπώς, όταν το Νοσοκομείο Καλαβρύτων δεν διαθέτει ασθενοφόρο σε βάρδια καλείται να έρθει ασθενοφόρο από την Κλειτορία, η οποία βρίσκεται 25 χιλιόμετρα μακριά σε ορεινή δύσβατη περιοχή, μια διαδρομή πέραν της μισής ώρας, και το αντίστροφο.

Την 1η Αυγούστου 2014 ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης υπέγραψε Απόφαση που αφορά στην πρόσληψη προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ μεταξύ των οποίων και θέσεις πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Το παράδοξο είναι ότι στην κατανομή των θέσεων στα Νοσοκομεία, προβλέπεται σε ολόκληρη την Αχαΐα μία (1) θέση και αυτή για το ΕΚΑΒ Πάτρας. Προφανώς δε σπουδαιολογείται το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή των Καλαβρύτων, μια περιοχή που το ίδιο το Υπουργείο Υγείας χαρακτηρίζει σε πρόσφατη Απόφαση ως «άγονη και προβληματική» και που ουσιαστικά έχει μείνει εδώ και μήνες χωρίς τους απαραίτητους οδηγούς για να καλύψουν τις ανάγκες της σε διακομιδή ασθενών.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

- Με ποιες συγκεκριμένες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής ασθενών στην επαρχία Καλαβρύτων πριν οι ελλείψεις κοστίσουν ανθρώπινες ζωές;
- Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε το συντομότερο να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό τόσο το ΕΚΑΒ όσο και οι λοιπές υγειονομικές μονάδες της περιοχής;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.