HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ερώτηση Νταβλούρου για τα Νοσοκομεία Καλαβρύτων και Αιγίου

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαϊας αλλά και της Μονάδας των Καλαβρύτω...

Την αντιμετώπιση των προβλημάτων για την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαϊας αλλά και της Μονάδας των Καλαβρύτων, ζητά με ερώτηση που κατέθεσε στον υπουργό Υγείας, Μαυρουδή Βορίδη, ο βουλευτής Αχαϊας της Ν.Δ., Αθανάσιος Νταβλούρος.
Στην ερώτηση του, ο Αχαιός βουλευτής αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε το Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας είναι η μόνη Υγειονομική μονάδα που παρέχει Δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας στου πολίτες των επαρχιών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων
Το ως άνω Νοσοκομείο εξαιτίας της έλλειψης δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΕΔΥ), έχει ιδιαιτέρως επιβαρυνθεί από την υποδοχή μεγάλου αριθμού ασθενών.
Προκειμένου ανταποκριθεί στις αυξημένες Υγειονομικές ανάγκες της περιοχής εφημερεύει καθημερινά και συγκρατεί μεγάλο αριθμό ασθενών που θα επιβάρυναν τα ήδη υπερφορτωμένα Νοσοκομεία Πατρών.
Ωστόσο, τα προβλήματα που εντοπίζονται και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, επιγραμματικά είναι τα ακόλουθα:
α. Ενίσχυση του προϋπολογισμού του Νοσοκομείου με το αναγκαίο ποσό για την αντιμετώπιση των λειτουργικών του αναγκών κατά το τρέχον έτος.
β. Ενίσχυση με Ιατρικό και Βοηθητικό προσωπικό των τμημάτων Αναισθησιολογίας , Βιολογικό, Ακτινολογικό και Χειρουργικό.
γ. Στον εργαστηριακό τομέα του Νοσοκομείου υπάρχει μεγάλη έλλειψη χειριστών ακτινολογικού και τεχνικού προσωπικού, με αποτέλεσμα ο αξονικός τομογράφος που υπάρχει να μην λειτουργεί και κατά συνέπεια για διεξαγωγή αξονικής τομογραφίας μόνο, σι ασθενείς να διακομίζονται σε Νοσοκομεία των Πατρών.
Ανάλογα με τα προαναφερθέντα προβλήματα, αντιμετωπίζει η Αποκεντρωμένη Οργανική Μονάδα Καλαβρύτων στο Ακτινολογικό και Μικροβιολογικό τμήμα.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου αντιμετωπιστούν τα προβλήματα αυτά και διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Ανατολικής Αχαΐας και της Αποκεντρωμένης Οργανικής Μονάδας Καλαβρύτων;»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.