HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι εκδηλώσεις στην Λυκούρια Καλαβρύτων

Οι φετινές εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Κάθε χρόνο λέμε “πόσο πιο ψηλά θα φτάσουμε την επόμενη χρονιά;” και όμως όλος ο κόσμο...


Οι φετινές εκδηλώσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Κάθε χρόνο λέμε “πόσο πιο ψηλά θα φτάσουμε την επόμενη χρονιά;” και όμως όλος ο κόσμος που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του χωριού, τις πάει ένα βήμα παραπάνω.
Όπως και πέρυσι, την παράσταση “έκλεψε” το χορευτικό μας. Οι συμμετέχοντες υπερέβαλαν εαυτόν, τόσο στις πρόβες όσο και στις παραστάσεις για την επίτευξη του τέλειου αποτελέσματος. Πέρα από την παράσταση που δόθηκε στο χωριό μας στις 16 Αυγούστου, το χορευτικό συμμετείχε και στις εκδηλώσεις σε: Καλάβρυτα, Φίλια, Σκοτάνη και δύο φορές στην Κλειτορία (με τον τοπικό σύλλογο Κλειτορίας και της Αθήνας και μία με τον Παγκαλαβρυτινό σύλλογο) χορεύοντας 16 διαφορετικούς παραδοσιακούς χορούς και αποσπώντας το θαυμασμό και το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων. Βέβαια το μεγαλύτερο χειροκρότημα το έλαβαν τα μικρά μας, που πήραν μέρος για πρώτη φορά στην εκδήλωση του χωριού.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον συντονιστή αυτής της προσπάθειας, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σωκράτη Μούσιο, για το άριστο αποτέλεσμα του χορευτικού.
Φέτος είχαμε και μία έκπληξη στο χωριό. Την ημέρα της εκδήλωσης μας τίμησε με την παρουσία του ο χοροδιδάσκαλος Κώστας Τσαπρούνης, του Χορευτικού Συλλόγου Ελληνικής Παράδοσης “Σταυραετός”.

Οι συμμετέχοντες του χορευτικού ήταν οι εξής:

ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ: Αναστασία Κοντογιάννη, Χριστίνα Παπαγγελή, Γωγώ Παπαγγελή, Γιώργος Καρατζάς, Νίκος Κόκκος, Θοδωρής Γεωργούλας, Δήμητρα Τούζιου, Αποστόλης Τούζιος, Άρτεμις Αργυροπούλου, Αλκυόνη Αργυροπούλου, Αναστασία Μπράβου, Αναστάσιος Καρατζάς, Μαρία Χαραμαντίδη, Δέσποινα Χατζηευαγγέλου, Κωνσταντίνος Τσαγκαρίδης-Τσούτσας, Ισίδωρος Τσαγκαρίδης-Τσούτσας, Ειρήνη Φωκά, Έλενα Κουνιάκη, Χρήστος Κοντογιάννης.

ΤΜΗΜΑ ΝΗΣΙΩΤΙΚΩΝ ΧΟΡΩΝ: Θεοδώρα Μούσιου, Κατερίνα Κόκκου, Λένα Κόκκου, Ελένη Μακρή, Μαρία Μούσιου, Γεωργία Μούσιου, Γεωργία Μπράβου, Δήμητρα Τσούτσα, Αναστασία Σβίγγου, Βιολέτα Κατσή, Ζαχαρούλα Καρατζά, Μυρτώ Μαγκλάρα, Ελένη Λουκοπούλου

ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ: Σωκράτης Μούσιος, Σπήλιος Πίστας, Χρήστος Τούζιος, Αλέξης Μπινιάκος, Σπύρος Κοσμάς, Άγγελος Κοσμάς, Θανάσης Μπράβος, Δημήτρης Κριμπένης, Βασίλης Μαγκλάρας, Γιώργος Κριμπένης, Βασίλης Μούσιος, Θεοδώρα Μαγκλάρα, Ελένη Μούσιου, Ελευθερία Κοσμά, Κωνσταντίνα Μαγκλάρα, Ελένη Λυμπέρη, Ευγενία Κριμπένη, Γιώτα Γκόφα, Γιώτα Λυμπέρη, Βασιλική Ανδρίκου, Γεωργία Κριμπένη.

«Πετυχημένη συνταγή, δεν αλλάζει!» δεν λέει ο λαός; Έτσι έπραξε και ο Σύλλογος και οργάνωσε παραδοσιακό γλέντι το Σάββατο 16 Αυγούστου στην πλατεία του χωριού με την ορχήστρα του Κώστα Κοπανιτσάνου. Η ανταπόκριση του κόσμου παραπάνω απ’ το αναμενόμενο. Η πλατεία κυριολεκτικά κατέκλυσε από κόσμο, και αφού απόλαυσαν το χορευτικό μας διασκέδασαν και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Για άλλη μια χρονιά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Κόκκο που μας παραχώρησε δωρεάν τα τραπεζοκαθίσματα για την εκδήλωση όπως και την οικογένειά του για την πολύτιμη βοήθειά τους. Τον Δημήτρη Κουνιάκη με τον υιό του και τον Γιώργο Καραχάλιο για την οργάνωση του bar, το Νίκο Μπινιάκο και το Μιχάλη Καρατζά για το άψογο service. Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Κωνσταντίνο Βίγγο για τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια.

ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ
Φέτος ο «κρυμμένος θησαυρός» είχε το κάτι διαφορετικό. Η Αναστασία Σβίγγου, η Κωνσταντίνα Μαγκλάρα και η Δήμητρα Μανωλέση, που διοργάνωσαν το παιχνίδι, είχαν την ιδέα ο «κρυμμένος θησαυρός» να χωριστεί σε δύο μέρη. Ένα το πρωί, όπου συμμετείχαν παιδιά έως 10 χρονών και ένα το απόγευμα για παιδιά ηλικίας από 10 χρονών και πάνω. Το εγχείρημα πετυχημένο. Παιδιά το πρωί στο σχολείο, περισσότερα παιδιά το απόγευμα στην πλατεία. Όπως καταλαβαίνετε ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος. Πολλοί παίχτες, με πολλές γνώσεις από την ιστορία του χωριού και μόνο αντίπαλο το χρόνο. Ευχόμαστε του χρόνου να έχουμε περισσότερες συμμετοχές και περισσότερο ανταγωνισμό. Ο κρυμμένος θησαυρός έχει πάντα την στήριξη του Ιδρύματος "Κώστας Κόντος".
ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ: Χριστίνα Παπαγγελή, Γωγώ Παπαγγελή, Αναστασία Κοντογιάννη, Αλκυόνη Αργυροπούλου, Δέσποινα Χατζηευαγγέλου και Ιωάννα Παπακωστοπούλου.
ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ: Χρήστος Τούζιος, Βασίλης Μούσιος, Ελένη Μούσιου, Γεωργία Μούσιου, Γεωργία Κριμπένη, Ευγενία Κριμπένη, Ανδρέας Παπαϊωάννου, Γιώργος Σβίγγος και Παναγιώτης Μπατούλιας.

ΤΣΟΥΒΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ
Το παιχνίδι που προστέθηκε πριν δύο καλοκαίρια στις δραστηριότητες για τα παιδιά ίσως να είναι και το πιο διασκεδαστικό μαζί με τις αυγοδρομίες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να μπει ο κάθε παίχτης σε ένα τσουβάλι, και με το σύνθημα να διανύσει μια συγκεκριμένη απόσταση. Αυτός που θα τερματίσει πρώτος είναι και ο νικητής. Και εδώ ο συναγωνισμός μεγάλος.
ΝΙΚΗΤΗΣ: Γιάννης Παπαδόπουλος.

ΑΥΓΟΔΡΟΜΙΕΣ
Το παιχνίδι με την περισσότερη πλάκα. Γιατί; Επειδή μπορεί να γίνει χαμός. Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο κάθε παίχτης να βάλει ένα αυγό σε ένα κουτάλι, να το κρατάει με το στόμα, και με το σύνθημα να διανύσει μια συγκεκριμένη απόσταση. Αυτός που θα τερματίσει πρώτος είναι και ο νικητής. Και εδώ υπάρχει μεγάλος συναγωνισμός. Οι διαγωνιζόμενοι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: ΜΕΓΑΛΩΝ και ΜΙΚΡΩΝ παιδιών.
ΝΙΚΗΤΕΣ ΟΙ: Χριστίνα Παπαγγελή, Γιάννης Παπαδόπουλος, Γιώργος Δάμαρης και Βαρβάρα Μπράβου.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΜΕ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ & ΠΗΛΟ
Πρόκειται για κάτι που αρέσει σε όλα τα παιδιά. Να ζωγραφίζουν και να πλάθουν. Κάποιοι βέβαια, είναι παιδιά ακόμη και όταν μεγαλώσουν, και ίσως ζουν από αυτό. Οι δημιουργίες πολλές, με αυξημένο τον ανταγωνισμό. Πολλές οι όμορφες ζωγραφιές, πολύ όμορφες και οι δημιουργίες με πηλό. Ποιος είναι όμως ο νικητής; Αυτός που βάζει και συναίσθημα. Αυτός που με τη ζωγραφιά ή τη δημιουργία του, μας διηγείται μια μικρή ιστορία.
ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ: Ιωάννα Παπακωστοπούλου.
ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟΝ ΠΗΛΟ: Ιωσήφ Γιουσέφ.

Την Κυριακή 24 Αυγούστου ο Σύλλογος έκανε επιμνημόσυνη δέηση στο Ναό του Αγίου Γεωργίου με τους πατήρ Γεώργιο Μουστάκα και πατήρ Γεώργιο Αναστασόπουλο, με την Δήμητρα Τούζιου να το έχει «επιμεληθεί».

Για περισσότερες φωτογραφίες παρακαλώ πατήστε εδώ!
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου
(Στο blog του χωριού lykouriablog.com θα διαβάσετε περισσότερα νέα από την όμορφη Λυκούρια )

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.