Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εθελοντισμός και Δράση στους Καμενιάνους

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – Καμενιανίτης Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά, αξιακά, υπαρξιακά και δεν γνωρίζουμε ποια θα ...

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος – Καμενιανίτης
Ζούμε σε μια εποχή δύσκολη οικονομικά, αξιακά, υπαρξιακά και δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η απόληξή της. Έχουμε μπει σ ένα σκοτεινό τούνελ στο οποίο όσο πιο βαθιά εισερχόμαστε τόσο το σκοτάδι μας πνίγει, δίχως να φαίνεται πουθενά κάποια διέξοδος.
Η λύση είναι να δημιουργήσουμε μόνοι μας μια διέξοδο, σπάζοντας τα τείχη της απραξίας, της παθητικής στάσης, και της αναμονής.
Εφαλτήριο σ αυτή την προσπάθεια είναι η δράση η δική μας, συνοδευόμενη από τον εθελοντισμό σε κάθε τομέα.
Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος, είναι στάση ζωής και δρα εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, καθώς αφορά όλους, ανεξάρτητα από οικονομικές διακρίσεις, ενδυναμώνοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και συνύπαρξη, προσδίδοντας νέο περιεχόμενο στη ζωή.
Γενικά ο εθελοντισμός αποτελεί διαχρονική ανθρωπιστική και αναπτυξιακή αξία.
Υπ αυτών των στοιχείων εμφορούμενοι, κάποια μικρή αρχικά ομάδα από τους Καμενιάνους – εδώ και κάποια χρόνια – δημιουργήσαμε μια αντίστοιχη εθελοντική επιτροπή, αποτελούμενη από ανθρώπους του πνεύματος, της καθημερινής διαπάλης, με αποδεδειγμένη ανιδιοτελή δράση.
Σε πρώτο στάδιο, ο στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα ορόσημο, τιμώντας τους αγωνιστές της ελευθερίας, πρωτεργάτες του μεγάλου θαύματος του 1821.
Έτσι αποφασίσαμε να τιμήσουμε τη μνήμη του εθνεγέρτη του μεγάλου εκείνου αγώνα Π. Π. Γερμανού, που ύψωσε το λάβαρο στην Αγία Λαύρα και μαζί με τους εντόπιούς μας αγωνιστές, πρώτοι απ όλη την Ελλάδα, απελευθέρωσαν τα Καλάβρυτα 21 Μαρτίου 1821. Τον τιμήσαμε σε ειδική εκδήλωση, τοποθετώντας αναμνηστική πλάκα στον ευρύτερο χώρο του σπηλαιώδους ναού της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής Δροβολοβού, (εκεί που τον φυλάκισαν τα στρατεύματα του Γκούρα, κατά τον εμφύλιο τότε σπαραγμό).
Τούτο έγινε για να δώσουμε το μήνυμα, ότι τίποτα δεν χάνεται όταν λειτουργούμε συλλογικά, αξιακά και λελογισμένα, όχι για τον εαυτό μας αλλά και για την κοινωνία που ζούμε. Όπως έγινε τότε το μεγάλο θαύμα της απελευθέρωσης μας – μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς, κάτι που θεωρούνταν απίστευτο - έτσι μπορεί να γίνει και σήμερα. Αρκεί να κρατήσουμε ψηλά την πίστη μας , τις αξίες, τα ιδανικά μας και να βαδίσουμε ενωμένοι.
Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε και άλλες δράσεις: Για το περιβάλλον, την καθαριότητα κοινοχρήστων χώρων , δημιουργία παραδοσιακών υποδομών κλπ., υποστηριζόμενοι από έγκριτους συμπατριώτες και συγχωριανούς.
Σήμερα ωρίμασε ο καιρός να διευρυνθεί η εθελοντική μας ομάδα και από άλλα μέλη Καμενιανίτες, Δροβολοβίτες ή και Δεσινιώτες, που έχουν αγάπη και οράματα για τα χωριά και την κοινωνία μας. Η εθελοντική επιτροπή, αποτελούμενη αρχικά από τον γράφοντα Κων/νο Νικολόπουλο-Καμενιανίτη ως πρόεδρο, τον Δροβολοβίτη Αλέξανδρο Σταθόπουλο ως γραμματέα και ως μέλη της τους: Σπύρο Λάμπο πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Καμενιάνων, Γεώργιο Φωτόπουλο πρόεδρο του Συλλόγου Καμενιανιτών – Δροβολοβιτών – Δεσινιωτών, καθώς και τους Ιωάννη Πέτρου Αθανασόπουλο Δροβολοβίτη και Βασίλειο Ηλιόπουλο Δεσινιώτη. Ως Αριστίνδην μέλος ορίστηκε ο Αγιορείτης αδελφός μας Γ. Μάξιμος Ιβηρίτης Νικολόπουλος.
Στη συνέχεια η εθελοντική μας ομάδα ενισχύθηκε και από άλλους αγαπητούς συγχωριανούς μας: Βασίλειο Ν. Καλογερόπουλο, Χρήστο Ν. Παναγόπουλο, Βασίλειο Ν. Παπασπυρόπουλο, Χρήστο Χαρ. Κυριακόπουλο, Πολυζώη Αθανασόπουλο, Αθανάσιο Σπ. Σταθόπουλο, Γεώργιο Γεωργακόπουλο κλπ.
Καλούμε όποιον άλλον συγχωριανό μας επιθυμεί να συμμετάσχει στην εθελοντική ομάδα και να συμβάλλει στον εξωραϊσμό των χωριών μας να το δηλώσει σε όποιον απ τα μέλη της επιτροπής επιθυμεί.
Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι η εθελοντική μας ομάδα θα λειτουργεί χωρίς αγκυλώσεις, καταστατικά κλπ, στηριζόμενη σε κανόνες ηθικής, δικαίου, αμοιβαιότητας και αλληλεγγύης.
Στους άμεσους στόχους μας είναι να δημιουργήσουμε πνευματικές εκδηλώσεις, τιμώντας ανθρώπους που διακρίνονται στο κοινωνικό, πολιτισμικό και άλλο υπόβαθρο. Αλλά και η δημιουργία ψυχαγωγικών εκδηλώσεων μετά από κάποιες εξορμήσεις για τον εξωραϊσμό των χωριών μας, με κοινή τράπεζα κοντά στη φύση!!
ΕΛΑΤΕ Ν ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ. ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΕΡΙΑ!!! Απλά, ανθρώπινα, δυναμικά, αδελφωμένοι, με όραμα για ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας - στην πατρίδα μας!!

πατήστε στις φωτο για μεγέθυνση:

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος -Καμενιανίτης

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, λογοτέχνης, συγγραφέας, τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων, γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας. Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α., ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας. Πολλά από τα έργα του, έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες. Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.