Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπ. Καλαβρύτων για την φωτιά στο Μουρίκι

Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 και περί ώρα 17:25΄, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην θέση «ΠΕΤΡΑΛΩΝΟ» στην Τ. Κ. Προφήτης ...



Την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 και περί ώρα 17:25΄, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στην θέση «ΠΕΤΡΑΛΩΝΟ» στην Τ. Κ. Προφήτης Ηλίας του Δήμου Καλαβρύτων .
Στην συνέχεια και περί ώρα 20:25΄ (και ενώ ήταν σε εξέλιξη η κατάσβεση της πρώτης Πυρκαγιάς), εκδηλώθηκε δεύτερη πυρκαγιά, σε απόσταση 2-3 χιλ. από την πρώτη, σε επίσης δύσβατο σημείο, στην θέση «ΤΡΑΝΟ ΧΩΡΑΦΙ» στον Οικισμό Μουρίκι.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων επενέβη άμεσα, στις δύο αυτές Πυρκαγιές με όλες της τις δυνάμεις οι οποίες και ενισχύθηκαν με δύο (2) αεροσκάφη ένα (1) ελικόπτερο, πεζοπόρα τμήματα από την 6η ΕΜΑΚ ΠΑΤΡΑΣ την 1η ΕΜΑΚ ΑΘΗΝΩΝ και πυροσβεστικά οχήματα από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες : Πατρών – Πύργου – Λεχαινών - Μεσολογγίου –Αγρινίου - Αιγίου καθώς και τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ολυμπίας & Χαλανδρίτσας.
Στην Κατάσβεση συνέδραμαν επίσης δύο (2) Πυροσβεστικά Οχήματα και Υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων , δύο (2) Πυροσβεστικά Οχήματα και Υπάλληλοι του Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού, καθώς και ένα (1) ερπυστριοφόρο σκαπτικό μηχάνημα της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ.Ελλάδος.
Οι Συνολικές δυνάμεις κατάσβεσης των δύο Πυρκαγιών ήταν (2) Αεροσκάφη, (1) Ελικόπτερο (18) πυροσβεστικά οχήματα και (75) Πυροσβέστες .
Τις εναέριες και επίγειες Πυροσβεστικές δυνάμεις συντόνισε ο Διοικητής Περ/κής Δ/σης Π.Υ. Δυτ. Ελλάδος , Αρχιπύραρχος Νικολακόπουλος Νικόλαος με την βοήθεια του Διοικητή Π.Υ. Νομού Αχαϊας και των Διοικητών της Π.Υ Καλαβρύτων και 6ης ΕΜΑΚ.
Στην πρώτη πυρκαγιά θέση «ΠΕΤΡΑΛΩΝΟ» , κάηκαν 80 στρέμματα Δασικής έκτασης και στην δεύτερη θέση «ΤΡΑΝΟ ΧΩΡΑΦΙ» 20 στρ. δασικής έκτασης.
Κατά την διάρκεια της Πυρκαγιάς τραυματίστηκε ελαφρά, ένας Πυροσβέστης της Π.Υ. Καλαβρύτων, ο οποίος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαβρύτων, από όπου αναχώρησε αφού του προσφέρθηκαν οι πρώτες Βοήθειες.
Οι δύο (2) πυρκαγιές βρίσκονται υπό μερικό έλεγχο, με επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεσή τους.
Τα ακριβή αίτια των δύο πυρκαγιών, διερευνώνται από Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) και το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων.

Καλάβρυτα 21 -08-2014
Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς
Βασίλειος Α. Αλεξόπουλος
Αντιπύραρχος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.