HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Φοροασυλία για τις δημοτικές επιχειρήσεις

Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκανε αποδεκτή το υπουργείο Οικονομικών, δίνει «συγχωροχάρτι» για τις φορολογικές π...

Η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκανε αποδεκτή το υπουργείο Οικονομικών, δίνει «συγχωροχάρτι» για τις φορολογικές παραβάσεις και ασυλία έναντι οποιωνδήποτε κυρώσεων για χρέη στο Δημόσιο.
«Πλυντήριο» για σπατάλες, ύποπτες συναλλαγές και παράνομο πλουτισμό από διοικήσεις και μέλη αμαρτωλών δημοτικών επιχειρήσεων συνιστά γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που έκανε αποδεκτή το υπουργείο Οικονομικών με την οποία δίνεται «συγχωροχάρτι» για τις φορολογικές παραβάσεις και ασυλία έναντι οποιονδήποτε κυρώσεων για χρέη στο δημόσιο.
Η γνωμοδότηση, βασιζόμενη σε ερμηνεία φορολογικών διατάξεων, ορίζει ότι η διαγραφή των οφειλών των δημοτικών επιχειρήσεων στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και η μεταφορά τους στους οικείους δήμους συνεπάγεται ότι οι υπεύθυνοι των δημοτικών επιχειρήσεων δεν φέρουν καμία προσωπική ευθύνη για τυχόν πράξεις και παραλείψεις τους που οδήγησαν στην υπερχρέωση της επιχείρησης, αφού οι οφειλές διαγράφηκαν και μεταφέρθηκαν στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης με βάση νόμους του 2012 και του 2013.
Στην ουσία, δίνεται άφεση αμαρτιών για παραβάσεις που επισύρουν ακόμα και ποινικές διώξεις σύμφωνα με τον νόμο περί ληξιπρόθεσμων χρεών στο Δημόσιο και οι οφειλές φορτώνονται στις πλάτες των φορολογούμενων χωρίς αυτοί που τις δημιούργησαν να έχουν καμία επίπτωση.
Εντύπωση προκαλεί το σκεπτικό που αναπτύσσει το νομικό συμβούλιο του κράτους καθώς όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η διαγραφή του χρέους των δημοτικών επιχειρήσεων και η επαναβεβαίωση τους στους οικείους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «συνιστά λόγο απόσβεσης της φορολογικής ενοχής συνολικά αλλά και αντικειμενικά, υπό την έννοια ότι απαλλάσσονται αυτής και τα δύο φορολογικά υποκείμενα, ήτοι η δημοτική επιχείρηση και ο διοικών της».

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.