Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ενίσχυση δασικών υπηρεσιών με 14 νέα οχήματα - 3 στην Πελοπόννησο

Σε ενίσχυση των κατά τόπους δασικών υπηρεσιών με νέα οχήματα προχωρά το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε εργασίες όπως αντιμετώπι...

Σε ενίσχυση των κατά τόπους δασικών υπηρεσιών με νέα οχήματα προχωρά το ΥΠΕΚΑ προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε εργασίες όπως αντιμετώπιση λαθροϋλοτομιών, προστασία από πυρκαγιές και άλλους κινδύνους των δασών, περιπολίες, έλεγχοι και πράξεις χαρακτηρισμού, διαχείριση δασών, προσημάνσεις, παραλαβές ξυλείας, δασών, δασικές χαρτογραφήσεις και άλλες εργασίες που εκτελεί η Δασική Υπηρεσία στην ελληνική ύπαιθρο.

Το ΥΠΕΚΑ παρέλαβε μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, δεκατέσσερα οχήματα με εκτός δρόμου δυνατότητες, μάρκας Nissan Qashqai, Diesel, κυβισμού 1600 cc, με σκοπό την ενίσχυση των περιφερειακών δασικών υπηρεσιών (Δασαρχεία, Διευθύνσεις Δασών), οι οποίες χρησιμοποιούν οχήματα με εκτός δρόμου δυνατότητες. Η προμήθεια πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ευρύτερης πολιτικής του Υπουργείου και της κυβέρνησης για μείωση του κόστους χρήσης των κρατικών οχημάτων με την αντικατάσταση πεπαλαιωμένων και μεγάλου κυβισμού οχημάτων με νεώτερα, οικονομικότερα, σύγχρονης τεχνολογίας και μικρότερου κυβισμού. Πηγή χρηματοδότησης είναι το Πράσινο Ταμείο του ΥΠΕΚΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 292.000 ευρώ.

Τα δεκατέσσερα οχήματα θα χρησιμοποιηθούν από τα δασαρχεία Αμφιλοχίας, Αργολίδας, Αριδαίας, Θηβών, Καστοριάς, Κιλκίς, Κορίνθου, Λαγκαδά, Ξάνθης, Ξυλοκάστρου, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Φουρνά, Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.