Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"20 χρόνια χωρίς το Μάνο" - Συναυλία στο Διακοπτό, με Β. Λέκκα και το Μουσικό Σύνολο "Ηδύφωνο"

Μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 20 χρόνια από την απουσία του βραβευμένου με Όσκαρ, κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, δια...

Μια εξαιρετική μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στα 20 χρόνια από την απουσία του βραβευμένου με Όσκαρ, κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη, διανοούμενου και ποιητή Μάνου Χατζηδάκι, πραγματοποιείται το Σάββατο 2 Αυγούστου στις 9.30 μ.μ. στην παραλία Διακοπτού, στον Άγιο Νικόλαο, σε συνδιοργάνωση της Αντιδημαρχίας Διακοπτού, της Δημοτικής Κοινότητας Διακοπτού και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Ο Βασίλης Λέκκας, αγαπημένος ερμηνευτής και στενός συνεργάτης του Μάνου τα τελευταία χρόνια της συνθετικής του δημιουργίας, θα ερμηνεύσει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία καθώς και επιλεγμένα τραγούδια από το συνολικό έργο του συνθέτη. Θα συμμετάσχει η ορχήστρα του Μουσικού Συνόλου "Ηδύφωνο", με επικεφαλής τον Σάκη Παπαδημητρίου και διακεκριμένους σολίστες. Επίσης, θα τραγουδήσουν η Δημοτική Παιδική-Νεανική Χορωδία Αιγιαλείας και η Έλενα Παπαδημητρίου.

Ο Μάνος Χατζηδάκις γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1925 και ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση σε ηλικία μόλις 4 ετών, μαθαίνοντας πιάνο, βιολί και ακκορντεόν. Η πρώτη του εμφάνιση ως συνθέτη ήταν στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν το 1944, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Το 1961 του απονεμήθηκε βραβείο Όσκαρ για το τραγούδι "Τα παιδιά του Πειραιά", που είναι και η πιο δημοφιλής μελωδία του. Αποκορύφωμα της πολυεπίπεδης δραστηριοποίησής του στην Τέχνη ήταν η ίδρυση και η διεύθυνση της Ορχήστρας των Χρωμάτων μέχρι το θάνατό του, τον Ιούνιο του 1994. Θεωρείται ο μόνος που συνέδεσε με το έργο του, θεωρητικό και συνθετικό, τη λόγια μουσική με τη λαϊκή παράδοση. Δεν είναι τυχαίο πως πολλά από τα εκατοντάδες έργα του, αναγνωρίζονται σήμερα ως "κλασικά" και διδάσκονται στα μεγαλύτερα μουσικά πανεπιστήμια του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.