HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ηλεκτρονικό βιβλιάριο ασφάλισης για όλους

Στο πλαίσιο του διοικητικού εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας ...

Στο πλαίσιο του διοικητικού εξορθολογισμού του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας, υπογράφηκε σύμβαση μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για την εκπόνηση από το τελευταίο μιας ιδιαίτερα σημαντικής μελέτης, σχετικά με τη διοικητική ενοποίηση και το λειτουργικό εκσυγχρονισμό των δομών κοινωνικής ασφάλισης.
Πρόκειται για το πρώτο βήμα μιας διαδικασίας οργανωτικής αναβάθμισης, η οποία αποσκοπεί αποκλειστικά στη διοικητική και λειτουργική ενοποίηση των 60 διαφορετικών τομέων ασφάλισης και 90 μητρώων ασφαλισμένων που συγκροτούν αυτή τη στιγμή το χάρτη της κοινωνικής ασφάλισης στη χώρα μας. 
Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας σε χρονικό ορίζοντα όχι μεγαλύτερο από έτος, θα επιφέρει μείωση δομών, εξοικονόμηση σημαντικών λειτουργικών και διοικητικών εξόδων και δραστική βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη, χωρίς καμία απολύτως επίπτωση στο ύψος των παροχών και τις λοιπές παραμέτρους (π.χ. ηλικιακά όρια) του ασφαλιστικού συστήματος.
Με την προωθούμενη μεταρρύθμιση δεν θα απαιτείται κανένα πρόσθετο στοιχείο (π.χ. καρτέλες ενσήμων, βιβλιάρια ασθενείας) για την πρόσβαση των ασφαλισμένων στα Ταμεία, τα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες. Παράλληλα στις 23 Φεβρουαρίου- καθιερώνεται το «ασφαλιστικό βιογραφικό» στο οποίο θα έχουν πρόσβαση οι ασφαλισμένοι και τα Ταμεία ανά πάσα στιγμή με ένα απλό «κλικ» στον υπολογιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.