Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ο μεγάλος Φιλέλληνας Sam Chekwas στο Σοπωτό

Ένα από τα πιο γνωστά... στέκια στην Αστόρια, είναι το ελληνικό βιβλιοπωλείο και μάλιστα το μοναδικό στη Νέα Υόρκη και ανήκει στον 48χρ...

Ένα από τα πιο γνωστά... στέκια στην Αστόρια, είναι το ελληνικό βιβλιοπωλείο και μάλιστα το μοναδικό στη Νέα Υόρκη και ανήκει στον 48χρονο Νιγηριανό Sam Chekwas (Σαμ Τσέκουας). Στο βιβλιοπωλείο του στον αριθμό 33-18 της οδού Μπρόντγουεϊ , θα βρεί κανείς εκατοντάδες βιβλία αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και Ιστορίας αλλά και βιβλία σύγχρονης ιστορίας και λογοτεχνίας, δοκίμια και βιογραφίες, οδηγοούς μαγειρικής, μελέτες και βιβλία τέχνης.
Ο Σαμ Τσέκουας, ήρθε στην Ελλάδα, τη δεκαετία του 1980, σπουδασε Οδοντιατρική στη Θεσσαλονίκη και αφού αποφοίτησε, έφυγε στην Αμερική, όπου βρίσκονταν ήδη τα αδέρφια του. Το 1992 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Seaburn στην
Αστόρια. Ως σήμερα έχει εκδώσει 120 ελληνικούς τίτλους, ανάμεσα σε αυτούς και μια ποιητική σειρά, η οποία κυκλοφορεί με την επωνυμία Salonica Ρress. Τo 1994 άνοιξε το βιβλιοπωλείο. Στα ράφια και στις αποθήκες του διαθέτει περισσότερα από 7.000 ελληνικά βιβλία και είναι σήμα κατατεθέν για όλη την ομογένεια αλλά και για πάρα πολλούς αμερικανούς. Παράλληλα διδάσκει δωρεάν την ελληνική γλώσσα και παροτρύνει πολλούς αγγλόφωνους να τη μάθουν και να τη διδάξουν στα παιδιά τους, ώστε να διαβάζουν τα πρωτότυπα έργα των Ελλήνων λογοτεχνών. Σε συνέντευξή του στην εφ. "Το ΒΗΜΑ" είχε δηλώσει: 
«Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, αρκεί η κρίση αυτή να γίνει μάθημα»τονίζει με έμφαση. «Το μεγαλείο της Ελλάδας δεν βρίσκεται στο παρελθόν της αλλά στο παρόν.Η Ελλάδα εξακολουθεί να δημιουργεί και να προσφέρει. Είναι σημαντικό να το διατυμπανίζουμε».
ο Sam Chekwas στο Σοπωτό
μαζί με
Σπ. Κουρή και Β. Φωτόπουλο
Ο Σαμ που επισκέπτεται την Ελλάδα μια με δύο φορές το χρόνο διατηρεί και στενούς φιλικούς δεσμούς με το πανέμορφο Σοποτό Καλαβρύτων. 
Το Σάββατο 10 Μαΐου όπου θα εορταστεί με κάθε μεγαλοπρέπεια η εορτή του Οσιομάρτυρα Παύλου του νέου (διαβάστε εδώ), θα έχουμε την μεγάλη χαρά να δούμε και να ακούσουμε από κοντά. 




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.