HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εορταστικές Εκδηλώσεις στο Δροβολοβό!

Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 – Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής – θα τελεστούν στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό στο Σπήλαιο της Παναγίας Δροβολ...

Την Παρασκευή 25 Απριλίου 2014 – Εορτή της Ζωοδόχου Πηγής – θα τελεστούν στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα ναό στο Σπήλαιο της Παναγίας Δροβολοβού εκδηλώσεις: Πανηγυρική Θεία λειτουργία, καθώς και άλλες εκδηλώσεις για τον Εθνεγέρτη Π.Π.Γερμανό στο μνημείο που δημιουργήσαμε εκεί πριν από ένα χρόνο, τιμώντας με αυτό τον τρόπο όλους τους Καλαβρυτινούς πρωταγωνιστές της ελευθερίας το 1821. 

Ως γνωστόν σ αυτό εδώ το σπήλαιο ο φυλακίστηκε από τα στρατεύματα του Γκούρα ο Π.Π. Γερμανός- κατά τον ατυχή εμφύλιο το 1825 - ο οποίος έτυχε ιδιαίτερης φροντίδας από τους κατοίκους των χωριών μας Δροβολοβού – Καμενιάνων και Δεσινού. Εμείς σε ανάμνηση αυτού του γεγονότος έχουμε συστήσει ειδική εθελοντική επιτροπή, η οποία έχει αποφασίσει να πραγματοποιούνται εκδηλώσεις κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό του ναού της Παναγίας, και για τον εν Αγία Λαύρα πρώτο υψώσαντα το Λάβαρο της Επανάστασης και της Λευτεριάς, εθνεγέρτη Π.Π. Γερμανό!!! 

Για φέτος έχουν προγραμματιστεί: Τρισάγιο, κατάθεση στεφανιών και οι πρέποντες χαιρετισμοί από τους επίσημους παρευρισκομένους. Μετά το τέλος των εκδηλώσεων θα δοθούν κεράσματα από την εθελοντική επιτροπή και τους κατοίκους του χωριού. Έχει προσκληθεί θεσμικά ο δήμαρχος των Καλαβρύτων κ. Λαζουράς μαζί με ολόκληρο το δημοτικό συμβούλιο. 
Αυτή η εκδήλωση έχει πάρει πλέον χαρακτήρα θεσμού και θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Σας καλούμε όλους να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.
Τιμώντας και τον εθνεγέρτη Π.Π. Γερμανό!!!!!!
Εκ μέρους της επιτροπής
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.