HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Σχολικός εκφοβισμός- Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδας

Σε "μάστιγα" της νέας εποχής τείνει να μετατραπεί σύμφωνα με τα στοιχεία ο ενδοσχολικός και ο διαδικτυακός εκφοβισμός. Εκτιμάτ...

Σε "μάστιγα" της νέας εποχής τείνει να μετατραπεί σύμφωνα με τα στοιχεία ο ενδοσχολικός και ο διαδικτυακός εκφοβισμός. Εκτιμάται πως ποσοστό 10 με 15% των μαθητών έχουν υπάρξει θύματα σχολικής βίας, με το προφίλ των "δραστών" να είναι συνομίληκοι, κυρίως αγόρια που χρησιμοποιούν την σωματική βία για να "επιβληθούν".
Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 4η θέση ανάμεσα σε 41 χώρες σε περιστατικά ενδοσχολικής βίας και εκφοβισμού, ενώ όσον αφορά τη νέα μορφή εκφοβισμού που αναπτύσσεται μέσω των κινητών τηλεφώνων αλλά κυρίως μέσω του διαδικτύου, το cyber bullying, η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση μετά από την Ρουμανία.
"Πλέον το φαινόμενο έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις. Δεν είναι καινούργιο, αλλά η συχνότητα και η ένταση με την οποία εκδηλώνεται και οι μορφές που λαμβάνει το διαφοροποιούν σε σχέση με το παρελθόν", δήλωσε η Υπαστυνόμος Α΄, Ψυχολόγος κα. Θεοδώρα Χασάπη, για να προσθέσει πως "Οι μορφές του ποικίλουν, όπως ο σωματικός, εκφοβισμός, ο λεκτικός, ο ψυχολογικός, ο σεξουαλικός, ο κοινωνικός και ο διαδικτυακός εκφοβισμός. Το τελευταίο αποτελεί την πιο πρόσφατη μορφή, ιδιαίτερα επικίνδυνη, όπου ο θύτης μπορεί να παραμένει άγνωστος, λόγω του διαδικτύου"
Η τοπική ΕΛ.ΑΣ, με την συνδρομή εξειδικευμένων στελεχών της -ψυχολόγων κλπ- το επόμενο διάστημα θα "μπει" στα σχολεία της Δυτικής Ελλάδος προκειμένου να ενημερώσει τους μαθητές όχι μόνο για τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό και πως να αντιδράσουν σε αυτό το φαινόμενο αλλά και για κοινωνικά ζητήματα καθώς επίσης και για τον ρόλο της αστυνομίας. Όπως δήλωσε υπεύθυνος Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, Αστυνόμος Α’ Χαράλαμπος Σφέτσος, στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων "θα επιχειρήσουμε να ενημερώσουμε τους μαθητές για το πώς λειτουργούμε ως συνεπιβάτες, επιβάτες μέσων μαζικής μεταφοράς, οδηγοί ποδηλάτων και πεζοί, αλλά και πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε στο σχολικό λεωφορείο αφού και τότε παρατηρούνται πολλά ατυχήματα".
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει και στο θέμα των ναρκωτικών "Έμπειροι αξιωματικοί μας θα μιλήσουν στα παιδιά, της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, για τον τρόπο που οι επίδοξοι διακινητές επιχειρούν να τους προσεγγίσουν και θα τους παρουσιάσουν οπτικοακουστικό υλικό που δείχνει πως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η χρήση ναρκωτικών επιβαρύνει την υγεία και επηρεάζει τη εξωτερική εμφάνιση των χρηστών", επεσήμανε ο κ. Σφέτσος.
Ήδη το πρόγραμμα ενημέρωσης και πρόληψης έχει ξεκινήσει σε σχολικές μονάδες της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανία
από: Μαρία Παπαγιαννακοπούλου skaipatras.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.