Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αχαΐα: Πράσινο φως για τη μεταφορά των μαθητών

Τέλος μπαίνει στην ταλαιπωρία των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών του νομού Αχαϊας μετά τη δέσμευση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγορ...

Τέλος μπαίνει στην ταλαιπωρία των μαθητών απομακρυσμένων περιοχών του νομού Αχαϊας μετά τη δέσμευση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Γρηγοράκου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα ότι τη Δευτέρα θα περάσει τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα παρατείνεται η περσινή σύμβαση με τους μεταφορείς της Αχαΐας και άρα θα πληρωθούν και θα ξεκινήσουν την μεταφορά των μαθητών.

Τη δέσμευση ανέλαβε αρχικά ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Γρηγοράκος σε συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί μαζί του ο Περιφερειάρχης κ. Απ. Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας κ. Γρηγ. Αλεξόπουλος , συνοδευόμενοι από την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Συλλόγων γονέων των Σχολείων της Αχαΐας κα Δήμητρα Πανίτσα και από εκπροσώπους όλων των Ενώσεων Γονέων της Αχαΐας.

Κατά την συνάντηση οι εκπρόσωποι των γονέων εξέθεσαν με τον πιο απόλυτο τρόπο στον κ. Υφυπουργό την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νομό, από την μη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία τους και ζήτησαν την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Οι κ.κ. Κατσιφάρας και Αλεξόπουλος ανέλυσαν στον υπουργό τα διαδικαστικά προβλήματα σε σχέση με την ανανέωση της σύμβασης με τους μεταφορείς και ζήτησαν τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος προκειμένου να πληρωθούν οι μεταφορείς και να προσέλθουν για την υπογραφή της νέας σύμβασης ώστε να αρχίσει η εκτέλεση των δρομολογίων της μεταφοράς των μαθητών.

Από τη πλευρά του ο κ. Υπουργός, αναγνώρισε το δίκαιο των γονέων και τη σοβαρότητα του προβλήματος και υποσχέθηκε να καταθέσει άμεσα στη Βουλή σχετική τροπολογία, δίνοντας μάλιστα στους υπηρεσιακούς παράγοντες την εντολή προκειμένου να συντάξουν το κείμενο.

Οι εκπρόσωποι των γονέων επανέλαβαν ότι αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα στις επόμενες ημέρες, τότε θα προχωρήσουν σε δυναμικότερες ενέργειες και κινητοποιήσεις.

Εξ άλλου τη Δευτέρα θα υπάρξει συνάντηση των εκπροσώπων των γονέων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλο, για να εξεταστεί η έναρξη των δρομολογίων από τα ταξί, για τα οποία το ελεγκτικό συνέδριο έδωσε ήδη το πράσινο φως για την πληρωμή μέρους των περσινών δρομολογίων και γενικά να επανεξεταστεί η κατάσταση που θα έχει διαμορφωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, με στόχο την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκατάσταση των μεταφορών των μαθητών ς στην περιφερειακή ενότητα Αχαίας.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Συλλόγων Γονέων Αχαΐας θα καθορίσει την περαιτέρω στάση της και τις ενέγειές της, την προσεχή εβδομάδα.
από: thebest.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.