Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Aνεπανάληπτη βραδιά στην Πάτρα από τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου

Επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου , διοργάνωσαν μια ανεπανάληπτη βραδιά που είχαν την ευκαιρία ...



Επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους τα χορευτικά του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου, διοργάνωσαν μια ανεπανάληπτη βραδιά που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι παρευρέθηκαν, στο κατάμεστο θεατράκι π. ΟΛΠΑ στη Μαρίνα Πάτρας, την Κυριακή 2 Ιουνίου, στη μεγάλη γιορτή για την λήξη της χορευτικής χρονιάς 2012 – 2013.
Περισσότεροι από 300 χορευτές εναλλάσσονταν στη σκηνή παρουσιάζοντας ένα μοναδικό χορευτικό πανόραμα, βασισμένο σε διαφορετικά ηχοχρώματα «φωτίζοντας» την πολιτισμική κληρονομιά και κουλτούρα όχι μόνο της Αχαΐας, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας.
Οι χορευτές ταξίδεψαν το πολυπληθές κοινό σ’ ένα μαγευτικό χορευτικό οδοιπορικό από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα που ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση, ενώ έβαλαν «πλώρη» για τις δράσεις της επόμενης χορευτικής περιόδου.
Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Μουσικοχορευτικός όμιλος «ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ» με παραδοσιακά τραγούδια και ακολούθισαν 100 χορευτές σένα μοναδικό γαϊτανάκι, γεμίζοντας την σκηνή ήχους και χρώματα.
Το παιδικό τμήμα χόρεψε με χαμόγελα, έτσι όπως μόνο στα παιδικά πρόσωπα μπορούν να απεικονιστούν και καταχειροκροτήθηκε, ενώ τα τμήματα ενηλίκων, το ένα μετά το άλλο παρουσίασε το δικό τους πρόγραμμα, με χορούς από την Πελοπόννησο, την Ήπειρο, την Μακεδονία, τα Νησιά, τη Θράκη, αλλά και Λαϊκούς και Ευρωπαϊκούς.
Η εκδήλωση έκλισε με τον Εθνικό Ύμνο.
Ο πρόεδρος του Π.Σ. Αθανάσιος Φραντζής κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, αφού ευχαρίστησε όλους όσοι συνετέλεσαν και συνέβαλαν στις επιτυχείς παρουσιάσεις των χορευτικών, αλλά και όσων στήριξαν και στηρίζουν τις δράσεις του Συλλόγου, αναφέρθηκε στους «σταθμούς» της περασμένης χορευτικής περιόδου. Όπως είπε ο κ. Φραντζής εκτός από τη διάδοση και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς τα χορευτικά αποδείχτηκαν άξιοι «πρεσβευτές» της Αχαΐας, προβάλλοντας τουριστικά την περιοχή μας, στα δεκάδες ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΠΟΙΟΙ ΠΑΡΕΣΤΗΣΑΝ
Στην εκδήλωση, παρέστησαν μεταξύ άλλων και απεύθυναν χαιρετισμό, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Χρύσανθος Στελάτος εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιδήμαρχος Ανδρέας Φίλιας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Πατρέων, ο Δημήτρης. Κατσικόπουλος, π. Νομάρχης Αχαΐας, επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Πατρέων, ο πρόεδρος του Περιφερικού Συμβουλίου Κώστας Καρπέτας, οι Περιφερικοί Σύμβουλοι Αριστείδης Μπουχάγιερ και Γ. Φεσιάν, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Σπύρος Πολίτης και Νικόλαος Τζανάκος, η Γ.Γ. της Παγκόσμιας Ένωσης Καλαβρυτινών κ. Μαρία Δαφαλιά – Μασσαρά, ο Αντιπρόεδρος των Κλειτορολευκασίων Αργύρης Αγγελόπουλος και πλήθος κόσμου.
Όλοι στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυναν συνεχάρησαν τον Παγκαλαβρυτινό και τους χορευτές και τόνισαν τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο του Συλλόγου όχι μόνο στη διάδοση της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, αλλά και στην προβολή και ανάδειξη του Νομού μας, επισημαίνοντας πως η πρωτοφανής συμμετοχή του κόσμου σε κάθε εκδήλωση του Π.Σ. αποδεικνύει την αναγνώριση προσπαθειών και των δράσεών του.
Ευχετήριες επιστολές έστειλαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνης, ο πρόεδρος του Άσυλου Ανιάτων Ανδρέας Παναγόπουλος, ο π. Υπουργός Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος και δεκάδες χορευτικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα






Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com. ...............


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.