HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ενημέρωση στα Καλάβρυτα για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013

Tην Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 στο «Αρχοντικό της Παλαιολογίνας» στα Καλάβρυτα, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση και παρουσίαση...

Tην Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013 και ώρα 19:00 στο «Αρχοντικό της Παλαιολογίνας» στα Καλάβρυτα, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση και παρουσίαση από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Εταιρείας «ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.», για τους στόχους, τις επιλέξιμες επενδύσεις, τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις ένταξης στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδος 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» - 2η Προκήρυξη – ΑΞΟΝΑΣ 3, για τη χρηματοδότηση ιδιωτικών έργων που αφορούν:

1) Στη διαφοροποίηση προς μη γεωργικές δραστηριότητες:

Ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών επιχειρήσεων στο τομέα της τουριστικής υποδομής, στον τομέα των βιοτεχνικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών, καθώς και στον τομέα βελτίωσης της υποδομής των επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης.

Δικαιούχοι: (1) Φυσικά πρόσωπα, τα οποία είναι επαγγελματίες αγρότες, εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Αγροτών και (2) Νέοι Γεωργοί.

2) Στη στήριξη της δημιουργίας και ανάπτυξης πολύ μικρών επιχειρήσεων:

Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων, επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών, και επιχειρήσεων ειδών διατροφής μετά την α΄ μεταποίηση, βελτίωση υποδομής επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών της επιχείρησης και δικτύωση ομοειδών ή συμπληρωματικών επιχειρήσεων όλων των κλάδων της τοπικής οικονομίας.

Δικαιούχοι: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων

3) Στην ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων:

Ίδρυση, επέκταση και εκσυγχρονισμός πολύ μικρών επιχειρήσεων στους τομείς: α) μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης, β) χώρων εστίασης και αναψυχής και γ) των επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού. Ίδρυση και εκσυγχρονισμός γραφείων οργάνωσης, πληροφόρησης και προώθησης αγροτικού τουρισμού. Βελτίωση υποδομής υφιστάμενων επιχειρήσεων με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με σκοπό την κάλυψη ιδίων αναγκών της μονάδας καθώς και επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας.

Δικαιούχοι: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα, που δύνανται να υλοποιήσουν επενδύσεις πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της προκήρυξης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ανέρχεται σε 4.000.000,00 €.

Στη σημερινή δυσχερή οικονομική συγκυρία, που η χρηματοδότηση από τις τράπεζες, ουσιαστικά, έχει κλείσει, η δεύτερη προκήρυξη ιδιωτικών έργων του ΑΞΟΝΑ 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, που διαχειρίζεται η ΑΧΑΪΑ Α.Ε., που είναι εταιρεία με βασικό μέτοχο το ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, αποτελεί πολύτιμο στήριγμα στην επιχειρηματικότητα και στις νέες επενδύσεις στην περιοχή μας και δίνει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη και στην απασχόληση.


Ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις των Καλαβρύτων και της ορεινής Αχαΐας με ένα στη σελίδα του kalavrytanews.com.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.