Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην τελική ευθεία για το 11ο Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης πολιτιστικής εκδήλωσης των απανταχού Καλαβρυτινών,...




Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διοργάνωση της μεγαλύτερης πολιτιστικής εκδήλωσης των απανταχού Καλαβρυτινών, που πραγματοποιείται ανελλιπώς τα τελευταία έντεκα χρόνια, του Παγκαλαβρυτινού Ανταμώματος.
Ο ιστορικός Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος πιστός στο ετήσιο ραντεβού με τις χιλιάδες κόσμου που δίνει το «παρών» στις εκδηλώσεις του Ανταμώματος, ετοιμάζει και φέτος τη μεγάλη αυτή γιορτή του καλοκαιριού, στη γενέθλια γη της τ. επαρχίας Καλαβρύτων. 
Έτσι κι εφέτος το ενδιαφέρον θα στραφεί στην τέως επαρχία Καλαβρύτων, η οποία για τέσσερις ημέρες θα «πλημμυρίσει» από κόσμο που συμμετέχει στις εκδηλώσεις του Ανταμώματος. Σκοπός και στόχος του Συλλόγου μέσα από αυτή τη σπουδαία διοργάνωση είναι η διατήρηση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων του τόπου μας και η διατήρηση της ιστορίας μας.
Το Παγκαλαβρυτινό Αντάμωμα, έχει γίνει θεσμός στο Δήμο Καλαβρύτων και στην Αχαΐα γενικότερα, μετά την μεγάλη συμμετοχή συμπατριωτών από όλο των κόσμο.
Έχει αγκαλιαστεί από το σύνολο των απανταχού της γης Καλαβρυτινών, οι οποίοι φροντίζουν να δίνουν δυναμικό παρών.
Η τοπική κοινωνία προετοιμάζεται και προσφέρει φιλοξενία υψηλού επιπέδου σε κάθε επισκέπτη, ιδιαιτέρως στους καλεσμένους Χορευτικούς Συλλόγους.
Οι διοργανωτές φροντίζουν για ένα πλούσιο πρόγραμμα, εκτός των παραδοσιακών εκδηλώσεων, με επίσκεψη στα σπουδαία αξιοθέατα της περιοχής, όπως το μοναδικό Σπήλαιο των Λιμνών, αλλά και στα Μοναστήρια μας, την Αγια Λαύρα και το Μέγα Σπήλαιο. Επίσης επίσκεψη στον τόπο Θυσίας των άδικα εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής, αλλά και το μοναδικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. 
Το 11ο Αντάμωμα  θα πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 16-17-18 και 19 Αυγούστου.
Στις εκδηλώσεις έχουν προσκληθεί και θα συμμετέχουν δεκάδες χορευτικά συγκροτήματα (με περίπου 1.200 χορευτές), απ’ όλη την Ελλάδα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 16 Αυγούστου στη Δάφνη
Ώρα: 8:00 μ.μ. Συγκέντρωση των χορευτικών με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους στο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης Καλαβρύτων. Πατινάδα με τη συνοδεία παραδοσιακών μουσικών προς την κεντρική πλατεία.
Ώρα:  8:15 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών.
Ώρα:  9:30 μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων Βραβεύσεις, ανταλλαγή αναμνηστικών.
Ώρα: 10:30 μ.μ. Χορός ελεύθερος για όλους, με δημοτικό συγκρότημα.

Παρασκευή 17 Αυγούστου στην Κλειτορία
Ώρα: 7.00 μ.μ. συγκέντρωση των χορευτικών με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους στην Μαθητική Εστία και πατινάδα με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών, στους κεντρικούς δρόμους της Κωμόπολης προς την κεντρική πλατεία Κλειτορίας.
Ώρα:  7:30  μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών.
Ώρα:  9:30  μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων Βραβεύσεις, ανταλλαγή αναμνηστικών.
Ώρα: 10:30 μ.μ. Χορός ελεύθερος για όλους, με δημοτικό συγκρότημα.
          Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί παράλληλη εκδήλωση στη Λυκούρια Κλειτορίας, την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκούριας στο γήπεδο με την υποστήριξη του Παγκαλαβρυτινού.
            Συγκεκριμένα στις  9:30 μ.μ. έναρξη εκδηλώσεων. Παρουσίαση  παραδοσιακών χορών. 
Στις 10:30 μ.μ. Χαιρετισμοί επισήμων, Βραβεύσεις,
Στις 10:45 μ.μ. Χορός ελεύθερος για όλους, με δημοτικό συγκρότημα.

Σάββατο 18 Αυγούστου στα Καλάβρυτα
Ώρα 10:30 π.μ Επίσκεψη προσκύνημα στον τόπο εκτέλεσης των Καλαβρυτινών, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής τις 13 Δεκεμβρίου του 1943. Σχετική ομιλία. Κατάθεση στεφάνων.
Ώρα 11:30 π.μ Επίσκεψη στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.
Ώρα  7:00 μ.μ. Συγκέντρωση των χορευτικών με τις παραδοσιακές φορεσιές και τα λάβαρά τους στην πλατεία Χελμού και πατινάδα με τη συνοδεία λαϊκών παραδοσιακών μουσικών, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης προς τον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου.
Ώρα 7:30 μ.μ. Τρανός χορός «1200 χορευτές μαζί από 35 Συλλόγους»
Ώρα 8:00 μ.μ. Παρουσίαση παραδοσιακών χορών, ανά περιοχή.
Ώρα 9:30 μ.μ. Καλωσόρισμα από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Αποστόλη Κατσιφάρα, το Δήμαρχο Καλαβρύτων Γεώργιο Λαζουρά και τον πρόεδρο του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Αθ. Φραντζή.
Χαιρετισμοί επισήμων, Βραβεύσεις, ανταλλαγή αναμνηστικών, χαιρετισμοί από τους προέδρους των Χορευτικών Συλλόγων που συμμετέχουν και εκπροσώπους φορέων.
Ώρα: 10:30 μ.μ. Χορός ελεύθερος για όλους, με δημοτικό συγκρότημα.

Κυριακή 21 Αυγούστου στην Ι.Μ. Αγίας Λαύρας  
Ώρα 8:00 π.μ. Ι.Μ. Αγίας Λαύρας.  Εκκλησιασμός. Ξενάγηση στο Μουσείο της Ι.Μ. Αποχαιρετισμός ξένων αποστολών. Τέλος εκδηλώσεων.

Χορηγός επικοινωνίας  http://www.kalavrytanews.com

                                        http://www.pankalavritinos.gr

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.