HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Πάνδημος ο 68ος Εορτασμός Μνήμης και Τιμής των Καλαβρυτινών Ηρώων

Πάνδημος και φέτος ο εορτασμός (68ος) της μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με το μουντό και βροχερό καιρό να συμμετέχει με τον ...


Πάνδημος και φέτος ο εορτασμός (68ος) της μνήμης του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος με το μουντό και βροχερό καιρό να συμμετέχει με τον δικό του τρόπο. Πλήθος κόσμου, από όλα τα μέρη της Ελλάδος, αντιπροσωπείες μαρτυρικών πόλεων, τοπικοί παράγοντες, βουλευτές του Νομού τίμησαν τους Καλαβρυτινούς Ήρωες, μάρτυρες της ναζιστικής θηριωδίας. 
Το πρωί και μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος πλαισιούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο και τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Αμβρόσιο, τελέσθηκε το μνημόσυνο για τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς .




Παρέστησαν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας όπως ο Υπουργός Εργασίας κ. Γεώργιος Κουτρουμάνης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνος Σπηλιώπουλος, οι Βουλευτές και πολιτευτές του Νομού Αχαίας καθώς επίσης ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γεώργιος Λαζουράς, ο Δήμαρχος Αιγίου κ. Ευστάθιος Θεοδωρακόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτριος Κατσικόπουλος, εκπρόσωποι του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας και διπλωματική αντιπροσωπία των πρεσβειών της Γερμανίας, της Πολωνίας και των ΗΠΑ.Ακολούθησε η μετάβαση στον Καλαβρυτινό Γολγοθά, το λόφο του Καπή όπου τελέσθηκε, επιμνημόσυνη δέηση,  προσκλητήριο των πεσόντων και κατάθεση στεφάνων. 


Εκ μέρους της κυβέρνησης στεφάνι κατέθεσε ο υπ. κ. Γ.Κουτρομάνης, εκ μέρους της Βουλής ο βουλευτής κ. Αθ. Παπαδόπουλος εκ μέρους των Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Ειρήνη Ζησιμοπούλου-Λεχουρίτη, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γ.Λαζουράς και εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας οι Ολυμπιονίκες Τρχης Πύρρος Δήμας και Υπγου Κατερίανας Θάνου, ο κ. Αριστομένης Συγγελάκης εκ μέρους των θυμάτων της Βιάννου Κρήτης (μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Αποζημιώσεων) και αντιπροσωπείες μαρτυρικών πόλεων και χωριών.  Η σεμνή όσο και συγκινητική τελετή έλαβε τέλος με των ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και την υπόσχεση όλων οτι ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ 






φωτο: Αλέξης Λεχουρίτης 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.