HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ.Λαζουράς: ηθική και νομική υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει για τα εγκλήματα

O Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά την παρουσίαση των θέσεων της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, έκανε την ακόλουθη δ...

O Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς, μετά την παρουσίαση των θέσεων της Ελλάδος στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, έκανε την ακόλουθη δήλωση από τη Χάγη:
"Σήμερα, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ακούστηκαν οι θέσεις των Καλαβρύτων, του Διστόμου και των άλλων Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών, μέσα από την εμπεριστατωμένη παρέμβαση της Χώρας μας και την ανάπτυξη των επιχειρημάτων από τους πληρεξούσιους καθηγητές Στέλιο Περάκη, Μαρία-Ντανιέλα Μαρούδα και Αντώνη Μπερεδήμα.
Από την παρουσία αυτή και την ανάπτυξη των θέσεων, γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει ετεροδικία, δεν υπάρχει παραγραφή και δεν υπάρχει παραίτηση όταν πρόκειται για τα εγκλήματα πολέμου που τέλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο και στις άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδος και της Ευρώπης.
Αντίθετα, υπάρχει ηθική και νομική υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου αυτά, εναντίων αθώων και αμάχων θυμάτων.
Μετά και τη σημερινή ανάπτυξη των θέσεων της Χώρας μας, αλλά και της Ιταλίας, είμαι αισιόδοξος ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κρίνοντας με βάση τους γενικά παραδεδειγμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τους κανόνες και τις αρχές της παγκόσμιας συνείδησης, ηθικής και δικαίου, θα δικαιώσει τις θέσεις και τις απόψεις της Ελλάδος.
Η συμβολική μου παρουσία σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μαζί με το Δήμαρχο Διστόμου και με Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δείχνει ότι τα Καλάβρυτα, το Δίστομο και οι άλλες πόλεις και τα χωριά της Ελλάδος, είναι παρόντα, αγωνίζονται και στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και των θυμάτων των Ολοκαυτωμάτων και απαιτούν ηθική δικαίωση".


ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS επιτρέπεται η αναδημοσίευση με υποχρέωση αναφοράς πηγής προέλευσης

4 σχόλια

  1. Αγαπητοί μου Φίλοι διερωτώμαι αν ο κ.O Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, εσκεμμένα δεν αντελήφθη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης την παρουσία των μελών του Δ.Σ.της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Ναζιστικής Κατοχής και του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας ή έχει τους λόγους του, που δεν τους αναφέρει!
    Εκτός και με την δήλωση του "Η συμβολική μου παρουσία σήμερα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, μαζί με το Δήμαρχο Διστόμου και με Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δείχνει ότι τα Καλάβρυτα, το Δίστομο και οι άλλες πόλεις και τα χωριά της Ελλάδος, είναι παρόντα, αγωνίζονται και στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και των θυμάτων των Ολοκαυτωμάτων και απαιτούν ηθική δικαίωση" θέλει να τονίσει σε Εμάς τα Θύματα ότι οι κυβερνήσεις που πέρασαν διαχειρίστηκαν το θέμα "Γερμανικές Αποζημιώσεις" με τον καλύτερο τρόπο!
    Η Ιστορία μέχρι τώρα άλλα μας έχει δείξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑ- ΧΑ-ΧΑ - ΟΥ ΧΑ- ΧΑ- ΧΑ ..., κρατηθείτε !

    ¨...τα Καλάβρυτα...αγωνίζονται και στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης...¨

    Αφιέρωση :

    Σωτηρία Μπέλλου, Δήμος Μούτσης - Δε λες κουβέντα...


    http://www.youtube.com/watch?v=GnI072W9g0g

    Με ¨υπόληψη¨ προς τους ¨Άρχοντες της Τ.Α.¨ ( ιδιαίτερα των ¨Μαρτυρικών Πόλεων...¨)

    Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν κανείς ακούει ή διαβάζει κάποιες δηλώσεις πολιτικών και πολιτευόμενων , συμβαίνει πολλές φορές το μυαλό του να κάνει κάποιους συνειρμούς και κάποιες συγκρίσεις με ανάλογες συμπεριφορές άλλων πολιτικών του παρελθόντος .

    Μας αφηγείτο λοιπόν στα Καλάβρυτα , ένας, μακαρίτης τώρα , γεωπόνος που βρέθηκε με την οικογένεια του στα Καλάβρυτα με δυσμενή μετάθεση λόγω των πολιτικών του φρονημάτων , το εξής ευτράπελο :

    Συνέβη να υπηρετεί στο Υπουργείο Γεωργίας την εποχή ,που μετά τον εμφύλιο, ήταν σε εκτέλεση το σχέδιο Μάρσαλ.

    Υπηρετούσε σε κάποια υπηρεσία που εφάρμοζε το πρόγραμμα προμήθειας ημιόνων στις ορεινές περιοχές , πολύτιμων τότε βοηθών των αγροτών μας .

    Ένας βουλευτής της γειτονικής μας Αρκαδίας , επισκεπτόταν τον εν λόγω γεωπόνο και του ζητούσε τις καταστάσεις των ονομάτων των αγροτών της περιοχής του, που θα ελάμβαναν , την εις ημίονο, αμερικανική βοήθεια .

    Με τις καταστάσεις ανά χείρας έτρεχε στο πλησιέστερο τηλεγραφείο και απήυθηνε στους συμπολίτες του τηλεγραφήματα με το στερεότυπο κείμενο « τη παρέμβαση μου , εδικαιώθητε ημιόνου ».

    Κάποια όμως φορά , ο φίλος μας γεωπόνος , θέλησε να περιπαίξει τον πολιτικό .

    Του έδωσε λοιπόν τις καταστάσεις των αγροτών , που δεν θα ελάμβαναν ημίονο
    . … Των κομμουνιστών ας πούμε .

    Ανυποψίαστος ο πολιτικός και θεωρώντας ότι έχει νέα εσοδεία ψήφων , έτρεξε πάλι στο πλησιέστερο τηλεγραφείο και έστειλε τα γνωστά τηλεγραφήματα «« τη παρέμβαση μου , εδικαιώθητε ημιόνου ».

    Βέβαια οι δυστυχείς αγρότες δεν παρέλαβαν ημιόνους , αλλά ο πολιτικός …..είχε κάνει το καθήκον του .

    Ο Δήμαρχος μας κ. Λαζουράς , ανατραφείς και ανδρωθείς σε διάφορα πολιτικά γραφεία , κατά πως φαίνεται , ζήλεψε την δόξα του Αρκάδος πολιτικού .

    Πετάχτηκε ως την Χάγη , εισήλθε στη αίθουσα του Διεθνούς Δικαστηρίου , κάτι θα έκανε προφανώς για να αντιληφθεί το προεδρείο την « συμβολική» παρουσία του και επιστρέψας στην Ελλάδα , είπε στους ψηφοφόρους του :
    « …..γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει ετεροδικία, δεν υπάρχει παραγραφή και δεν υπάρχει παραίτηση όταν πρόκειται για τα εγκλήματα πολέμου που τέλεσαν οι Γερμανοί κατακτητές στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο και στις άλλες πόλεις και χωριά της Ελλάδος και της Ευρώπης. Αντίθετα, υπάρχει ηθική και νομική υποχρέωση της Γερμανίας να πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου αυτά, εναντίον αθώων και αμάχων θυμάτων……είμαι αισιόδοξος ότι το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κρίνοντας με βάση τους γενικά παραδεδεγμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τους κανόνες και τις αρχές της παγκόσμιας συνείδησης, ηθικής και δικαίου, θα δικαιώσει τις θέσεις και τις απόψεις της Ελλάδος… τα Καλάβρυτα, το Δίστομο και οι άλλες πόλεις και τα χωριά της Ελλάδος, είναι παρόντα, αγωνίζονται και στηρίζουν τις προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης και των θυμάτων των Ολοκαυτωμάτων και απαιτούν ηθική δικαίωση »

    Είδατε ; Με μια συμβολική παρουσία του Δημάρχου μας , μας γεμίζει αισιοδοξία .

    Δύο ώρες στην αίθουσα το Δικαστηρίου , αρκούν για να αποφανθεί ο Δήμαρχος μας ότι δεν υπάρχει θέμα ετεροδικίας .

    Σκεφτείτε και να αγόρευε ο ίδιος .

    Ε τότε , μπορεί να επέστρεφε με την δικαστική απόφαση στην τσέπη .

    Και θα είχαμε άπαντες δικαιωθεί ημιόνων .


    ΤΑΚΗΣ Ι. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν κατάλαβα...Ποιοί να πληρώσουν;Οι ΓερμανοΜασσόνοι για τα εγκλήματα που έκανε ο Χαζάρος Σιωνιστής-Σατανιστής που εμφανιζόταν με το ψεύτικο όνομα Αδόλφος Χίτλερ; Για την Ιστορία μάθετε ότι το πραγματικό του Όνομα ήταν Ρόθτσαϊλντ ή Ρότσιλντ και ήταν γόνος της γνωστής Οικογένειας των μεγαλύτερων τραπεζιτών του πλανήτη, και ιδρυτών της Σατανικής Οργάνωσης των Ιλλουμινάτι...Καί οι οποίοι τώρα ρίχνουν τον πλανήτη μας σε άλλες περιπέτειες οικονομικών κρίσεων και παγκόσμιων πολέμων...Περιμένετε λοιπόν να τα πάρετε τα λεφτά από αυτούς.Κάντε όρεξη.....!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.